Egyszerűen kezelhető weboldal, gyorsan, programozói tudás nélkül!

Megújul a WP-Suli – szerinted milyen legyen?

2011. augusztus 5. | Téma: Egyebek | 33 hozzászólás

A nyári szünet alkalmas arra is, hogy egy kicsit átgondoljam a helyzetemet (már amikor a négy gyerek épp nem ugrál a fejemen 🙂 ), és feldolgozzam a saját ötleteimet és a másoktól kapott jelzéseket. Így elhatároztam, hogy jelentős arculatváltást hajtok végre itt az oldalon – új, modern sablont kap a WP-Suli. Szerinted milyen legyen?

Amikor ezt a bejegyzést írom, már három napja csendesen esik az eső, beszorultunk a kis faházunkba a szigeten, és még jó, hogy van mobil internetünk… Amikor viszont Te olvasod a bejegyzésemet, már valószínűleg újra szép az idő, és én éppen a Moldván vezetek vízitúrát. Isten áldja, aki kitalálta a WordPress előredátumozási funkcióját 🙂

Szeretnélek megkérdezni Téged, kedves régi, hűséges olvasóm, hogy Neked milyen külalak tetszene a legjobban?

Az biztos, hogy kicsit áttekinthetőbb lesz a weblap szerkezete. Kiemeltebben látszanak majd a lehetőségeid, ha szeretnél segítséget kapni tőlem vagy részt vennél a WP-Suli közösségének életében. Jobban kereshetőek lesznek a témák, könnyebben megtalálod majd, ami a WordPress rendszerrel kapcsolatosan érdekel. A szerkezet nagyjából kialakult a fejemben, de a külsővel kapcsolatban még nem döntöttem, ebben kérem a segítségedet, illetve várom egyéb meglátásaidat is.

Előzetesen kiválasztottam négy sablont, amelynek az elrendezése nekem tetszik, és kíváncsi vagyok, melyik a legnépszerűbb. Az alábbi képekre kattintva nagyban is megnézheted őket. Van, amelyikből két változatot is feltettem, a kiemelt bejegyzések diavetítésének be- illetve kikapcsolásával. Kérlek, mondd meg, melyik tetszik Neked a legjobban!

(A színén mindegyiknek lehet állítani, úgyhogy azt most ne nézd, csak az elrendezést.)

Szavazz, azután írd meg a véleményedet, ötleteidet a hozzászólások között! Előre is köszönöm!

 

Szerinted milyen legyen a WP-Suli új sablonja?

 • A második - "Aggregate" diavetítéssel (24%, 18 szavazat)
 • A harmadik - "Aggregate" diavetítés nélkül (23%, 17 szavazat)
 • A hatodik - "Chameleon" (23%, 17 szavazat)
 • A negyedik - "Envisioned" diavetítéssel (15%, 11 szavazat)
 • Az ötödik - "Envisioned" diavetítés nélkül (8%, 6 szavazat)
 • Az első - "Feather" (5%, 4 szavazat)
 • Szerintem maradjon a mostani, már úgy megszoktam (3%, 2 szavazat)
 • Nekem egyik se jön be, de javaslok valamit a hozzászólások között (0%, 0 szavazat)

Összes szavazó: 75

Loading ... Loading ...

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
  Ne maradj le, iratkozz fel! :-) Kérd a blogértesítőt itt »
  1. Anikó

   Hahó Moni!

   Remélem, tényleg jobb időtök lett.
   Szavaztam.
   (Ma én is kutakodtam, keresgéltem, leltem ezt-azt…Mármint sablont:))

  2. Szűcs "WordPress" Ádám

   “A harmadik – “Aggregate” diavetítés nélkül” opcióra szavaztam, de: annyi kikötéssel, hogy az Aggregate felirat helyére teljes szélességben tegyél felülre egy bannert, logót, hogy ne ilyen üresen legyen! De csak olyan magas legyen, mint az “Aggregate” és a “Where News Comes Together” szövegek együtt! A 2. jól nézne ki, de akkora helyet elfoglal a felső képváltó, hogy nem látszik a hasznos tartalom amikor belépek az oldalra!

  3. Jankovicsné Marcsi

   Az egyszerűség híve vagyok. Nekem tetszik a mostani is, áttekinthető, jól olvasható, rendkívül hasznos! Az összes többi részletkérdés. Köszönöm azt a nagy mennyiségű és kitartó munkát, amit végzel, és nagyon örülök a jószándéknak, ami emberi lényedből árad, és manapság lámpással kell keresni. Maradj meg nekünk (tudásra szomjazóknak) továbbra is, bármilyen külcsínbe is öltöztesd belbecsedet!

  4. MarCzipán

   Sziasztok,
   Szia Moni!

   Én az 1-esre szavaztam, de egyrészt nem a lila szín miatt, másrészt a második helyen a hatos volt. Funkciókban ránézésre ez a kettő jobb, ráadásul áttekinthetőbb is. Az egyes miatt mégis azért döntöttem, mert a fejléc menüjében a menüpontok jobban elkülönülnek, egyértelműbb még az esetlegesen figyelmetlenebb látogatók számára is.

  5. Himer Csilla

   Egyértelműen a hatos. Nem tudom, de engem már nem nyűgöznek le az izgő-mozgó képek. Így is van éppen elég info, amit meg kell szűrnie az agyamnak, úgyhogy amikor még valami villódzik is, meg rotál, az kimondottan bántja a szemem.

   Ugyanezért vágyom az egyszerű, áttekinthető szerkezetre, designra is. Ezért lett a hatos. Ott is vannak képek, de ott egyrészt ez kicsi, másrészt, ha jól vettem ki, én hajthatom a rotációt – az én ritmusomban.

   És alapvetően az elsővel nekem is csak a színe volt a bajom. Ha ezt a rikító pinket le tudod cserélni valami visszafogottabbra, akkor a szín nem fogja elvonni a figyelmet az olvasnivalóról. (Plusz a pink vibrálása sem fog idegesíteni.)

   Azt látom, a sötét színektől nem félsz, nem tudom, nekem kicsit világosabb jobban bejönne… (Ezért is a hatos.)

   Pusszanat és érezzétek jól Magatokat!

   🙂 Csilla 🙂

  6. Ildikó

   Szia Moni!
   Nekem a 3. a nyerő. Milyen jól el lehet ott rendezni, hogy legutóbbi bejegyzések az x, y, z kategóriában. 🙂
   Olyan legyen mindenképpen, ahol a főoldalon nem egy hatalmas kép van, mert akkor egyből lejjebb kell görgetni. Azt meg nem szeretem.

   Jó vízi túrázást, remélem szép időtök van!

   Ildikó

  7. Zsemberi Ágnes

   Szia Móni!
   Én csatlakoznék hatosra szavazókhoz. A világosabb színek nekem barátságosabbnak tűnnek. Szerintem is a tartalom a lényeg, az ízléses, nem túl komplikált tálalással.

  8. Kovács Gyula

   Szia Móni!

   Szerintem a hármas a legjobb.
   Talán csak annyit változtatnék, hogy a címek alá
   beraknék egy rövid összefoglalót (lead) a cikkről.
   Egyébként lehetséges ez a változtatás?

   Pont jókor jött ez a bejegyzésed, mert én is valami hasonlót sablont keresek magamnak.

   Üdv: Kovács Gyula

  9. Anikó

   Mivel Moni azt mondta, a színeken tud variálni és az elrendezést nézzük, még mindig az ötösnél tartok:)
   Egyébként tetszik a ketteske megoldása is, de nem a wp-suli tartalmára.
   Találtam tegnap egy ehhez hasonló színű, szélességű, de kevesebb szöveggel rendelkező szépségest. Ha majd egyszer ráérek a fotóimat is feltenni…:)

  10. Szilvi

   Szia Móni!
   A 6-osra szavazok, mert jól áttekinthető, letisztult, de stílusos is. Én is pont sablon-váltásban vagyok, ebből a kollekcióból a Magnificent-tel kacérkodom. És nagyon valószínű, hogy hamarosan jelentkezem nálad testre-szabás ügyben 🙂
   További szép nyarat!
   Szilvi

  11. Skultéty Andrea

   Szia Móni!

   Ha elárulod a születési dátumodat, megmondom milyen színek azok, amik támogatnak téged, így tutira mehetsz a siker érdekében! 🙂 😉

  12. PKata

   Szia 🙂
   Szavaztam és azt javaslom, hogy nézd meg netbookon és okostelefonon is a végleges verziót. Azt szeretem, ha én is tudom olvasni és látni, ami új bejegyzés és nem a képek kötik le a figyelmem (ami sokszor kiterítik a teljes képernyőmet :).
   Jó evezést

   Kata

  13. Piros

   Szia Moni!

   Nekem a harmadik tetszene a leginkább, hogyha más lenne a színvilága.
   Az elrendezése viszont teljesen átlátható, ezért erre szavaztam! 🙂

  14. Inci

   Szia!
   Nekem egyértelműen a harmadik tetszik legjobban.Sok menü pontot lehet kialakítani benne, almenükkel, amire nagy szükség van,hogy ez a sok információ ami az oldaladon megjelenik átlátható legyen továbbra is. A képek elhelyezése, méretei tökéletesek.Nagyon harmonikus sablon. Tetszik! :)Hozzáteszem, nekem a jelenlegi is tetszik.

  15. D. Bikfalvi Moni

   Köszönöm az észrevételeket! Kicsit kevésbé szoros versenyre számítottam, nem nagyon lett könnyebb a dolgom 🙂 Egyébként nekem megvolt a titkos favoritom – és nem akartam elárulni, melyik, de úgyis ki fog derülni 🙂

   Ahogy említettem, a színek mindegyiknél állíthatóak, így az lesz a következő lépés, és igen, Andi, szívesen veszem, ha elárulod a nekem jó színt!

   Mindenesetre a szavazatok 62 %-a azt mondja, ne legyen diavetítés (ezzel én is egyetértek), viszont a 3. és a 6. fej fej mellett vezet (az 1. és az 5. is holtversenyben van, de leghátul).

   Nagyon, de tényleg nagyon sokat töprengtem, néztem a demókat és olvastam, amit írtatok, és végül az van (noha ez nem egészen felel meg a “népakaratnak”, hogy már csak ketten vannak versenyben: az 1. és a 6. Meg is mondom, miért: az Envisioned eleve nem volt nagyon esélyes nálam, mivel a három szervizdobozhoz nem tartozik kép; a 2. is kiesett a diavetítés miatt; a 3.-on sokat tépelődtem, de végül arra jutottam, hogy fontosabb a korábbi munkáim bemutatása, mint az egyes témákból utolsó bejegyzések kiemelése (egyébként éppen ezért ezt a sablont egy másik oldalon használom már).

   Tehát így maradt az 1. és a 6., és azt gyanítom, az 1. is több szavazatot kapott volna, ha nem pont ezzel a lila színnel mutatom be (hiába írtam oda, hogy a szín változtatható, a vizuális benyomás erősebb). A kettő között még bizonytalankodom – ha bármelyik mellett vagy ellen van érvetek, írjátok meg! És köszönöm, hogy együtt gondolkoztok velem!

  16. Papp Tamás

   Kedves Móni!
   Szavazatam – a mostani mellett. Szerintem a mostani design is tökéletes, kellemes, melg “otthonos”, jól áttekinthető. Nem biztos, hogy feltétlemül követni kell az új trendet. Engem pl. kifejezetten bosszant, hogy ha végre “megtanultam” egy honlapot, akkor átvariálják és napokig tart megtalálni rajta a megszokott tartalmat. Persze ez is csak 1 vélemény.
   Továbi sok sikert,

   Tamás

   • D. Bikfalvi Moni

    Kedves Tamás!
    Igazad van, ezek is fontos szempontok, és biztosan nem is csak a Te véleményed alapján, így ígérem, továbbra is könnyen megtalálható lesz minden – sőt, talán még könnyebben is. Én is szeretem a meleg színeket, de az “OkosKismama” designt mostanra “kinőttem” 🙂
    Köszönöm, hogy írtál!
    Moni

  Szólj hozzá!

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  *

  Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás

  Read previous post:
  Szebb, jobb, okosabb: megújult a webáruház

  Alapos ráncfelvarráson esett át kedvenc WordPress webáruház-bővítményünk, a WP e-Commerce, amióta utoljára írtam róla. A korábbi verziókból sok hibát kijavítottak,...

  Close