Egyszerűen kezelhető weboldal, gyorsan, programozói tudás nélkül!

WordPress webáruház – online tréning

2012. március 26. | Téma: Egyebek | 43 hozzászólás

A hétvégétől nyári időszámítás van – ezt a WordPress nem kezeli automatikusan, így Neked kell átállítanod. Lépj be a Vezérlőpultodon a Beállítások menüpontba, és állítsd át az időzónát UTC+2-re! (FRISSÍTÉS: nézd meg a hozzászólások között, hogy hogyan tudsz megszabadulni ettől a problémától 🙂 ) Azután gyere vissza ide és olvass tovább 🙂

Sokak kérésére a márciusi online tréning a WordPress alapú webáruházakról fog szólni. Ha tehát érdekel ez a téma, hallgasd meg Te is a tapasztalataimat róluk!

Az online tréning március 29-én, tehát most csütörtökön, délelőtt 10 órától 12 óráig lesz a WP-Suli webkonferencia-termében. Ha érdekel a téma, de nem felel meg az időpont, akkor is nyugodtan jelentkezhetsz: a tréningről felvétel készül, így ezt bármikor megnézheted / meghallgathatod.

A tréningen elmondom tapasztalataimat az eddig általam használt három webáruház-bővítményről, a WP e-Commerce-ről, a WP eStore-ról és legújabb “szerelmemról”, a Cart66-ról. Mindhárom kellemes, jól használható rendszer, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és mindháromnak van ingyenes illetve fizetős (és egyben nagyobb tudású) változata. A legtöbb webáruház működik az ingyenes változatukkal is, de ha kicsit komolyabbak az igényeid, érdemes beruháznod a kiegészítőkre – ezeknek a nagyságrendje 20 és 100 dollár között van, tehát még a legdrágább sem kerül többe 20-22 ezer forintnál.

Nyilván ezért az összegért nem számíthatsz olyan hatalmas tudású és rugalmasságú webáruházra, mint például a ShopRenter, de ha bizonyos kérdésekben hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, ha pártucat (legfeljebb 100-200) terméked van, viszont szeretnéd kihasználni a webáruházadat is tartalmazó weblapodon a WordPress által kínált designt, keresőbarát felépítést és rugalmasságot, akkor érdemes a webáruházadat is WordPress motorra építeni.

A tapasztalataim bemutatása után természetesen lesz lehetőség kérdezni, illetve várom a Ti tapasztalataitokat is – a tréningen, illetve itt, a hozzászólások között is.

 

A csütörtöki online tréningre ide kattintva tudsz jelentkezni.

 

Klubtagok, figyelem! Számotokra a tréning ingyenes, de részvételi szándékotokat jeleznetek kell a ma reggel Nektek külön kiküldött levélben lévő jelentkezési linkre kattintva. Ha nem jelentkeztek, nem tudtok bejönni a terembe és nem kapjátok meg a felvételt sem!

Nem vagy még klubtag?! Akkor gyere és jelentkezz gyorsan! 🙂

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
  Ne maradj le, iratkozz fel! :-) Kérd a blogértesítőt itt »
  1. dr. Bánfalvi Péter

   Kedves Móni!

   Épp akkor munka lesz ezerrel. Nem lehetséges egy későbbi időpontban visszanézni a tréninget? Nagyon érdekelne.

   Köszönettel,

   Bánfalvi Péter

   • D. Bikfalvi Moni

    Kedves Péter!

    Idézet a cikkből: “Ha érdekel a téma, de nem felel meg az időpont, akkor is nyugodtan jelentkezhetsz: a tréningről felvétel készül, így ezt bármikor megnézheted / meghallgathatod.”

    🙂

    • dr. Bánfalvi Péter

     Bocsánat.
     Én sem szeretem ezt a sok felületesen át sem olvasó “majmot”.
     Köszönöm, jelentkezem.

    • D. Bikfalvi Moni

     Jaj, távol álljon tőlem, hogy lemajmozzam a hűséges olvasóimat! Mind felületesen olvasunk, ez természetes, hiszen annyifelé kell figyelnünk. Legközelebb figyelek, hogy jobban kiemeljem ezt a fontos információt.

  2. Szűcs "WordPress" Ádám

   Szia Moni!

   Gratulálok, szép lett az új kinézet! 🙂

   Ádám

  3. GrafoGizi

   Szia Moni!

   Át akartam állítani az időzónát, ahogy írtad, de meglepődtem, mert nekem át van állva.
   Igaz én nem UTC-vel állítottam be eredetileg, hanem város szerint Budapestre. Így magától tudja és állítja a téli-nyári időszámítást.

   A design még kicsit szokatlan, de derűsebb, mint az előző…
   Tetszik!
   😀

  4. Szűcs "WordPress" Ádám

   Moni!

   Az UTC-s lista felett van egy földrészekre bontott lista (ugyanott, ugyanabban a legördülőben), ott minden WP-ben be lehet állítani várost, így lehetséges az, amit feljebb írtak! 🙂

   Ádám

   • GrafoGizi

    Pontosan!
    Köszönöm a visszaigazolást! 🙂
    Szóval nem varázslat…. 🙁
    🙂

   • D. Bikfalvi Moni

    Már éppen akartam írni, hogy de nincs, az enyémen nincs ilyen, de tényleg nincs – amikor végre megértettem, amit Ádám írt. Mert én KÜLÖN listát kerestem, és az persze nincs, hanem a legördülő menü opciói nemcsak UTC-12-től UTC+14-ig vannak, hanem fölöttük ott vannak a földrészek és városok is.

    Ez zavart meg, mert régen tényleg csak az UTC-k voltak, és alapból (telepítéskor) az UTC+0 van beállítva, és álmomban sem jutott eszembe FELFELÉ (azaz a – eltérések felé) görgetni, amikor nekem LEFELÉ kellett, +1-hez… Így aztán nem is vettem észre, hogy a lista bővült a városokkal.

    De jó! 🙂 Na, már érdemes volt ma felkelni, megint tanultam valami szupert! 🙂 (Írták régebben a WP-fejlesztők, hogy ezt előbb-utóbb megoldják, mármint hogy nem kell majd kézzel átállítani a nyári/téli időszámítást, de nem figyeltem fel rá, hogy ez időközben megtörtént.

    Köszi, Gizi és Ádám! 🙂

  5. Rea

   Ezen a tréningen csak a webáruházak általános ismertetéséről lesz szó, vagy a telepítésükről, beállításaikról is?
   Épp a WP e-Commerce aloldalra illesztésével küzdök, nem túl nagy sikerrel 🙁

  6. Tamás

   Szia!

   Érdeklődnék, hogy nem tudsz-e olyan bővítményt ajánlani, ami hasonló a webáruház megjelenéshez, de lényegesen egyszerűbb?
   Konkrétan azt szeretném, hogy egy bizonyos weboldalon lenne egy olyan menüpont is, ahol 20-30 folyamatosan változó terméket mutatnánk be képpel, árral és rövid információval.
   Ezt természetesen meg lehet csinálni “kézzel” is egy adott oldalon, de reménykedem hátha van valami “termékbemutatós” bővítmény, ami leegyszerűsíti ezt és a folyamatos frissítgetéseket, illetve ad neki egy pofás, egységes hasábos megjelenést.

   Létezik ilyen?

   • D. Bikfalvi Moni

    Bővítményt így kapásból nem tudok, ilyenkor a http://wordpress.org/extend/plugins/ oldalon kell keresni.

    A kedvenc képmegjelenítőm a NextGEN Gallery, de annál a képekhez nem lehet aláírást tenni.

    Viszont egyes sablonok alapból tudják ezt, pl az Elegant Themes sablonjai (http://www.elegantthemes.com/affiliates/idevaffiliate.php?id=8177) (igen, ez egy affiliate link 🙂 ), meg a ThemeForest / WooThemes prémium sablonjai is (http://themeforest.net?ref=PagonyMedia) – ezek fizetős sablonok, de nem kerülnek sokba és rengeteg jó tulajdonságuk van.

    Az egyik a Portfólió oldalsablon, amit ezeknél kiválaszthatsz, és akkor az adott kategória bejegyzései úgy jelennek meg az oldalon, mint egy képgaléria képei, de van hozzájuk leírás.

    De igazából a Cart66 vagy a WooCommerce segítségével is csinálhatsz ilyen bemutató oldalt, max letiltod a vásárlást. Bármelyik webáruház-bővítmény tudja ezt, vagy kisebb-nagyobb trükközéssel beállítható úgy, hogy ne lehessen megvásárolni a termékeket, csak megnézni. A WP e-Commerce alapból tudja ezt, egy kattintással, viszont ott a termékek egymás alatt jelennek meg, és a táblázatos (hasábos) megjelenéshez meg kell vásárolni a GoldCart kiegészítőt.

  7. Szűcs "WordPress" Ádám

   Moni!

   Nextgen alá is lehet képaláírást tenni!

   Ezt a kódot kell hozzá használni:

   [nggallery id=1 template=caption]

   Az id= utáni számot természetesen a galéria id-jének megfelelő számra kell átírni! A képek alatt megjelenő szövegek a képekhez tartozó description mezők kitöltésének megfelelően jelennek meg!

  8. Tamás

   Köszi a választ Móni!

   Az Elegant Themes sablonjai között nem találtam olyat, ami maximálisan kielégítené az elképzelésem, de a themeforest.net gyűjtőoldalon sok olyan van, ami megfelelne.
   Jól sejtem, hogy rajtad keresztül is intézhetem a vásárlást, ha esetleg valami konkretizálódik? (Máshogy feltéve a kérdést: anyagi szempontból jó-e az neked, ha rajtad keresztül intézem és egyáltalán intézhetem-e?)
   Konkrét sablont még nem választottam, de korábbi nézelődéseim során úgy emlékszem több olyan is volt, ami megfelelt volna..

   • D. Bikfalvi Moni

    Szívesen 🙂 Ha a fent megosztott linkeken keresztül mész az Elegant Themes vagy a Themeforest oldalára, azok affiliate linkek, azaz tesznek egy sütit a gépedre, hogy tőlem jöttél, és ha vásárolsz, adnak nekem egy kis jutalékot 🙂 Úgyhogy megköszönöm, ha ezeket a linkeket használod.

    Az Elegant Themes esetében azt nézd, hogy hogy néz ki a demóban a Page Templates alatt a Portfolio változat, akkor látod, hogy mire képes az adott sablon. Például: http://www.elegantthemes.com/preview/Aggregate/portfolio/

  9. AxxE

   Sziasztok, új vagyok itt ezért rögtön a jobb felső sarokban található “Új vagy itt? Kezdd ezzel!” gomb megnyomásával kezdtem és szeretném jelezni, hogy sehova nem vezet a linkje. 🙂
   Bocs az OFF -ért! (törölheted is nyugodtan Móni!)

  10. András

   Cart66-hoz hol található magyarítás?

   Köszönöm!

   • D. Bikfalvi Moni

    Leginkább a gépemen 🙂 2400 Ft + ÁFA = 3048 Ft ellenében kapható. Akár PayPalen keresztül is lehet fizetni érte, az info@pagonymedia.hu e-mail címre küldve. Amint a pénz megjön, küldöm a fordítást és a készpénzes számlát – ehhez kérem szépen a számlázási adatokat is egy e-mailben.

    (Majd csinálok nemsokára egy webshopot az ilyen kis apró cuccaimnak, de ez most valahogy nem elsőrendű prioritásom…)

  11. Gombos Péter

   Szia Mónika!
   A következő, számomra nagy problémába ütköztem, és segítséget szeretnék kérni:
   Ezen dolgozom már vagy 3 hete: http://gpeter76.byethost24.com/
   Magamnak csinálom, autodidakta módon…. próbálok más kérdéseiből, hozzászólásaiból okosodni. Amivel sajnos nem boldogulok, ha rákattintok az online rendelés menüpontra, bejönnek a termékek, csoportba rendezve. Kiválasztok valamit, leadom a rendelést, kitöltöm az űrlapot rendesen, de itt megáll a történet. Se a “vásárlónak” visszaigazoló email, se nekem hogy rendelésem jött, semmi. 🙁 (Pedig ez lenne a lényege) 3.4.1 verziószámú wp-t használok magyarul, valamint 3.8.1 verziószámú e-commerce-t, azt is a hozzá tartozó magyarítással. Bármi ötleted van, kérlek írd meg.
   Köszönöm szépen!
   Üdv.: Péter

  12. Tamás

   Kedves Péter!

   Nem a konkrétan a problémádra írok, de megnézetem a fejlesztés alatt álló oldalt és javaslom, hogy a háttérképen változtass! Legyen valami semlegesebb, főleg a közepe, mert nem lehet elolvasni a kínált termékek paramétereit, nagyon beleolvad.

   A többi meg Móni reszortja….

   • Gombos Péter

    Szia Tamás!
    Köszönöm a választ. Közben a problémámat sikerült megoldanom, letöltöttem egy Configure SMTP nevű plugint, amivel most minden OKÉ. Sajnos ismét felmerült egy problémám, 2 terméknél szeretnék olyat, hogy ha rákattint a termék nevére, akkor ott egy legördülő lehetőségből tudjon választani a vásárló. (Olyasmire gondolok, mint pl egy póló vásárlásánál van két legördülő menü, az egyiknél a színt, a másiknál a méretet tudja kiválasztani az ember.
    Üdv.: Péter

    • D. Bikfalvi Moni

     Ez webáruház-függő, de a legtöbb ismeri a Variációk fogalmát – a WP e-Commerce is. Ezt kell beállítanod, hogy tudjon választani méretet, színt, stb.

     (A háttérkép ügyében egyetértek Tamással.)

  13. Gombos Péter

   Köszönöm a segítséget. E-commerce-t használom, csak nem találtam ilyen menüpontot, ahol ki tudom választani, és most még meg sem tudom nézni, mert “összeomlott” a rendszer. A bolt beállításainál van ez a lehetőség, vagy amikor új terméket viszek fel, akkor ott keressem?

  14. Gombos Péter

   Kedves Mónika, köszönöm, közben sikerült megtalálnom.

  15. istvan

   Szia
   Engem az érdekelne lehet ezekben a webshop pluginokban beállitani ,hogy legyen előre utalás,postai utánvét ,futárszolgálat lehetőség?
   Köszi

  16. istvan

   Köszi szépen,egy webáruházat akarok csinálni woocommerce-el,vagy wp-ecommerce-el, vagy jigoshoppal.Szerintem woocommerce lesz a nyerő,csak ezt nem tudtam hogy be lehet e állítani.Mert itthon Magyarországon ezeknek lennie kell egy webáruházban.
   Ha elakadok akkor még megkereslek segítségért.
   Köszi

  Szólj hozzá!

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  *

  Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás

  Read previous post:
  WordPress alkönyvtárban – vajon mi a baja?

  Ahogyan a nyílt blogon írtam, a Tesztelünk és élesítünk című bejegyzésben, egyes esetekben előfordul, hogy nem oda telepítjük a WordPresst,...

  Close