Egyszerűen kezelhető weboldal, gyorsan, programozói tudás nélkül!

Saját regisztrációs űrlap

2010. november 24. | Téma: Testreszabás | 43 hozzászólás

 

Unalmas a jó öreg regisztrációs / bejelentkező oldal? Dobd fel a saját logóddal, kérj be további adatokat, engedd meg a regisztrálóknak, hogy saját jelszót adjanak meg, nehezítsd meg a robotok dolgát egy captcha-val, vagy fizettesd meg a regisztrációt PayPalen keresztül! Tonnányi beállítási lehetőséggel érkezik a Pie Register nevű bővítmény.

Telepítés és bekapcsolás után ez az okos és hasznos kis bővítmény a Beállítások menüpont alá költözik be, ahol rengeteg lehetőséget kapsz, hogy testreszabd a regisztrációs oldalt.

Jelszó: a regisztrálóknak nem kell először az automatikusan generált jelszóval belépniük, rögtön megadhatják a sajátjukat. Megjelenítheted a jelszóerősség-mérőt is.

Logo: feltöltheted a saját logódat a WordPress alapértelmezett logója helyett.

Fizetős oldalak: egyszerűen add meg a PayPal kártyaelfogadó kódodat, és a látogatók máris csak fizetés után regisztrálhatnak.

Ellenőrzött regisztráció: kérd meg a regisztrálókat, hogy egy e-mailben kapott linkre kattintva erősítsék meg a regisztrálási szándékukat, vagy tartsd fenn magadnak a jogot, hogy engedélyezd a regisztrációt.

Feltételek elfogadása: jelenítsd meg a saját felhasználási feltételeidet vagy jognyilatkozatodat, és írd elő ennek elfogadását.

További adatok bekérése: határozd meg, hogy milyen adatokat kérsz be a regisztrálóidtól: a nevükön és az e-mail címükön kívül szükséged lehet egyéb elérhetőségeikre vagy egy rövid bemutatkozásra – de ha ez mind nem elég, létrehozhatsz egyéni mezőket is.

Beállíthatod ezenkívül, hogy mi legyen a visszaigazoló levélben, és azt is, hogy milyen legyen a külalakja a regisztrációs oldalnak – igaz, ehhez egy cseppet értened kell a CSS-hez.

Így nézhet ki az eredmény (magyarítás majd lesz, türelem 🙂 ):

Ezek után nincs kifogás, hogy miért unalmas még mindig a login oldalad 🙂

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
  Ne maradj le, iratkozz fel! :-) Kérd a blogértesítőt itt »
  1. Szűcs "WordPress" Ádám

   Szép SZERDA (!!) reggelt Móni!

   Még hadd ajánjlam a virtuális billentyűzetet a jelszó mező mellé: wordpress.org/extend/plugins/wp-login-vkb/screenshots/ , ez netkávézókban jöhet jól, ahol esetleg el tudnák lopni a jelszavadat.

   Működés közben megtekinthető itt: udvozoljuk.hu/wp-login.php

   Ádám

  2. Toronyi Anna

   Szia Moni!

   Ismét egy hasznos és jól használható bővítmény a WP-től!
   Köszi hogy megismertetted velünk! 🙂

  3. Sólyom-Fekete Dóra

   Szia Moni! Nagyon örülök, hogy a képernyőn megjelenés is fent van, ez nagy segítség a bővítmény megnevezésén túl
   Dóri.

  4. Kata

   Szia Moni!

   Nem is gondoltam volna, hogy van ilyen bővítmény is. Egy “vacak” regisztrálós oldal, és mégis mennyi mindent lehet vele csinálni.
   Köszi az ismertetést!
   Kata

  5. AnagyZ

   Megjegyezném a képen látható kapcsával nem megy, de egy félperces api beszerzés után a rekapcsával tökéletes.

  6. Anikó

   Kedves Móni!
   Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet azt átállítani, hogy a bejelentkező oldal után egyből a főoldalra érkezzen a bejelentkező személy? Mert most egy adatlapra érkezik, ahol beállítgathatja az adatait. Köszi! Anikó

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!

    Ha ez egy nyílt oldal, ahol be tud lépni, akkor ez történik. Ez nem hibája, hanem tulajdonsága 🙂 Ez így van programozva és kész.

    Zárt oldalaknál viszont ez nem jó így, és sajnos nem jöttem rá, hogyan lehetne ezen módosítani, ugyanis nem egyforma mindig – van, amikor a főoldalra kerül a belépő, van, amikor az adatlapjára.

    Elvileg ha simán az oldal címét írja be a böngészőbe, pl http://tanfolyam.wp-suli.hu, és ugye ez egy zárt oldal, tehát a bejelentkezési panelt fogja látni, akkor miután megadta az adatait, egyből a főoldalra kerül.

    Ha viszont úgy jelentkezik be, hogy a http://tanfolyam.wp-suli.hu/wp-admin címet írja a böngészőbe, akkor mindenképpen az adatlapra kerül.

    De az a baj, hogy ez nem mindig jön össze. Adminisztrátor esetében (akinek pedig a Vezérlőpult kellene) valóban így működik, de a sima feliratkozóknál hol így, hol nem, és nem tudok rájönni, miért.

    Az egyetlen megoldás egyelőre, ha a tagoknak elmagyarázzuk, hogy ha az adatlapjukat látják, akkor kattintsanak a tetején a honlap nevére, és akkor a főoldalra jutnak.

    Meg kellene beszélni a bővítmény fejlesztőjével, hogy hogy is van ez 🙂

    Viszont ha sima nyílt oldalról van szó, akkor nincs mit tenni, mindenképpen az adatlapjukra kerülnek. Nem tudom, miért, de ez így van programozva.

    • Alex

     A bejelentkezés utáni adatlapra történő érkezés egyszerűen orvosolható. Módosítani kell a “wp-admin/profile.php” fájl tartalmát a következőképpen:

     <?php
     define('IS_PROFILE_PAGE', true);

     /** Load User Editing Page */
     require_once('./user-edit.php');
     header("location: ./wp-blog-header.php"); //

     Ez a módosítás annyit tesz, hogy a felhasználót átirányítjuk a profil oldalról a főoldalra.

     Jó blogolást! 🙂

    • D. Bikfalvi Moni

     Köszönjük 🙂 Jó, ha néha profi php-sok is benéznek ide 🙂

     Én “csak” használom a WP-t, a tanácsaim is főleg erre vonatkoznak, lehetőleg “kódturkászás” nélküli megoldásokat javaslok, vagy csak minimális kódolással járóakat, de jó tudni, hogy vannak profi megoldások is. Biztosan vannak itt az olvasók között, akiknek ez a szint kell, úgyhogy kösz még egyszer, hogy ezt megosztottad!

     U.i. Frissítés után ne felejtsük el az ilyesmiket újra beírni, mert az új verzió telepítése minden WP-motor-fájlt felülír.

    • Imi

     Kedves Alex WP 3at használok, módosítottam a profilba a kódot amit kiírtál, de ugyan úgy az admin felületre lépteti be a felhasználót, nem pedig az oldalra….

  7. Szilágyi Beáta

   Szia Móni!

   Tetszik nagyon ez a bővítmény, csinos is lett a bejelentkező oldal logóval. Zárt oldalra használnám (tanfolyam).
   1. Nekem sajnos ezt írja ki: “Felhasználók regisztrációja pillanatnyilag nem engedélyezett.”
   Ha manuálisan veszek föl új felhasználót, akkor a megerősítés után beenged a generált jelszóval, belépés után a főoldalra is visz. Újabb belépéskor viszont az adatlapra…
   2. Az összes felhasználók között viszont unverified_8számjegy néven fut az új feliratkozó.

   Igazából az első a nagyobb problémám, nem bekérni akartam felhasználó neveket, hanem hagyni, hogy a tagok maguk adjanak meg felhasználónevet és jelszót, ne nekem kelljen manuálisan beírogatni.

   Erre van megoldás? Mit kellene még állítani?

   3. A widgeteknél az oldalsávban Meta-ként van a Belépés, RSS, stb. Regisztrációs lehetőség nincs is… S sehol nem is látom, hogy lehetséges lenne. Ez miért van így? Hol kell rajta állítani?

   • D. Bikfalvi Moni

    1. A Beállítások menüpontban engedélyezheted, hogy a felhasználók maguk is regisztrálhassanak, viszont akkor előfordulhat, hogy olyan is regisztrálni fog, aki nem fizetett… Ez nem baj?

    Én bizony programoztattam egy olyat, hogy egy txt fájlból egyszerre fel tudok vinni akárhány új felhasználót egy gombnyomással.

    Az normális, hogy a saját adatlapjukra kerülnek. Ezt én mindig írom is a tanfolyamom leckéiben, hogy ilyenkor kattintsanak a Vezérlőpult tetején az oldal nevére, és akkor kikerülnek az oldalra.

    2. Ezt nem értem.

    3. Lásd 1. pont. Nincs engedélyezve, hogy “Bárki regisztrálhat”.

  8. Szilágyi Beáta

   Jaj, nagyon köszönöm, Móni! Tényleg működik, ha beállítom a beállításokban a Bárki regisztrálhat funkciót, az Általános részben! Látni szerettem volna nagyon, hogy néz ki! De igazad lehet, hogy így nem érdemes, bár adtam egy meghívó kód rubrikát is, szóval ha valaki nem tudja, némi biztonságot ad (tudom, továbbadható…)
   Azt hiszem, maradok a manuális verziónál. Rájöttem közben, hogy az unverified felhasználónevet a menüből meg tudom áltoztatni (felhasználók >> Unverified felhasználók – kijelölöm, verified-olom őket).

   Még egyszer köszönöm! 🙂
   Bea

  9. Gabi

   Kedves Móni!

   Külső CRM űrlapot hogyan tudok beilleszteni az oldalban?

   Köszönöm válaszod!

  10. Gabi

   Köszönöm, megoldódott az űrlap!

  11. Kötöny

   Tényleg nagyon jó plugin! Köszi! 🙂

  12. Kötöny

   Tényleg megkérdezem hátha tudsz Móni olyan plugint vagy megoldást amivel a bejelentkezést egy oldalra lehet betenni. Létezik ilyen egyáltalán? Köszi!

  13. D. Bikfalvi Moni

   Most így kapásból nem, mert nekem még nem kellett, csak oldalsávba. Oda tudok: Sidebar Login a neve. De a http://wordpress.org/extend/plugins oldalon lehet keresgélni. A “page login” keresőszóra több, mint 1000 találat lett, úgyhogy nem biztos, hogy ez a jó keresőszó 🙂 Ha találsz valami csinosat, oszd meg velünk! Kösz előre is!

  14. Kötöny

   🙂 Találtam olyat ami oldalba teszi de azt nem osztom meg mert annyira nonkomfort. Betenni betette csak nincs rajta semmi más mint egy login szöveg a beíró mezőkkel. Viszont van rá másik megoldás ami a login oldalhoz teszi hozzá a fejlécet és láblécet. Az eredmény kb ugyanaz, bár ez jobb megoldás akkor ha az oldalakon van olyan bővítmény (mint pl email gomb) ami nem kikapcsolható az oldalon.

   WP Custom Login
   http://wordpress.org/extend/plugins/wp-custom-login/screenshots/

   Ennél a lábléc nem fog működni csak saját készítésű css fájllal. Beszéltem a plugin készítőjével és ezt ő mondta. De a fejlécet oda teszi jól. Az úgy is fontosabb. 🙂

   Custom Login Css
   http://wordpress.org/extend/plugins/custom-login-css/screenshots/

   Ez a másik de nálam nem működött. Érdemes kipróbálni hátha másnál rendben lesz. Nekekm amúgy is van fent jó pár plugin és lehet nem kompatibilis ezért.

  15. Kötöny

   A Pie Register nekem is tetszik de a captcha képe kicsit csúnyácska. 🙂 Szerintem. Viszont könnyen lecserélhető ha valaki szeretné, elég hozzá elsőnek kikapcsolni csak a Pie Register captcha-áját. Azután feltölteni egy csak captcha plugint és fogadja. A googléset nem ajánlom mert bár nagyon népszerű de olvashatatlan amit produkál. 🙂 Amit én feltettem az ez:
   Captcha Code
   http://wordpress.org/extend/plugins/captcha-code-authentication/screenshots/

  16. D. Bikfalvi Moni

   Kösz ezeket is!

   Én a SI Captcha-t és a Conditional Captcha-t használom, ezek nekem jól beváltak.

  17. Kötöny

   Pie Register-nél hogyan lehetne megoldani azt hogy az adatait amit megadott elküldje és több emailcímre is? 😛

  18. Kötöny

   Úgy értem minden adatát amit megad a regisztrációnál, a felhasználónév és email után. Pl weboldala, telefonszáma ..

  19. D. Bikfalvi Moni

   Bocs, de passz… 🙂 Különösebben nem foglalkoztam ezzel a bővítménnyel. De általánosságban: amit alapból nem tud egy bővítmény, azt hozzá kell programozni…

  20. Köti

   Most olvastam bocsi ha volt már szó róla. A jelszóemlékeztetőt ki kell kapcsolni ha van a login pluginben mert könnyen kihasználható. Itt a cikk:
   http://hia.itblog.hu/2008/11/21/a-jelszo-emlekezteto-veszelye/

  21. Jónás Attila

   Szia Móni,
   Szeretném megkérdezni hogy van-e már valamiféle magyarosítás (akár csak php szintű is) mert letöltöttem de nem találtam language fájlt benne. Most ahhoz hogy használni tudjam átírtam a php-ban a lastname illetve a firstname-t magyarra. (mert most csak ez a két mező kell nekem)

   Viszont van egy problémám. Én Woocommerce webáruházra kihegyezett sablont használok és szeretném megoldani hogy a regisztrációnál a vezeték és a keresztnév mező megjelenjen. (főként a hírlevél miatt)
   Ezzel a plugin-nal meg is jelenik a mező, ki is lehet szépen tölteni, de mikor megnézem a wp-ben az újonnan regisztrált felhasználót, ott üresen marad mind két mező.
   Esetleg tudnál segíteni hogy ez miért van? Mert hogy akkor hová kerül a beírt név?
   Itt megtudod nézni: http://tisztitoszer-webaruhaz.hu/fiokom/
   Előre is köszi, Attila

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!
    Azóta nem foglalkoztam ezzel a bővítménnyel, mert találtam jobbakat (Theme My Login pl).

    Az oldaladon nem teljesen világos, hogy melyik adatot mi kéri be – a felső adatokat a WooCommerce, alul a hírlevél feliratkozás pipáját az ALO, de a Vezetéknév és a Keresztnév nem egyértelmű. Mintha nem is tartozna a formhoz, bár a form utasításon belül van, de másfajta a mezőnév. És az sem világos, hogy ezek a különböző megoldások hogyan működnek együtt.

    Sajnos ezt csak “belülről” tudnám megállapítani… Vagy még úgy sem, ha php-ban is turkálni kell, mert ez nem szokványos eset, ha jól látom innen kívülről.

    • Jónás Attila

     Köszi.
     Az oldalon lévő alap regisztrációs oldalt a woocommerce csinálta ilyenre, de itt az alap regisztrációnál sajnos nincs vezeték és keresztnév mező. (később a ha vásárol akkor persze meg kell adnia)
     Aztán fogtam felraktam ezt a pie register-t ott kipipáltam a vezeték meg a keresztnevet és már ott is volt az oldalon.
     Csak hát hiába írok bele, semmi sem jelenik meg a felhasználónál.
     Megvallom nem igazán értem a wordpress regisztrációs logikáját.
     Igazándiból csak azt szeretném hogy a felhasználónak ki keljen tölteni ezt a két mezőt már a regisztrációnál.
     Mindezt csak a hírlevél miatt szeretném hogy rögtön meg legyen a teljes neve is a jó embernek, és ne csak a felhasználó neve.
     üdv, Attila

    • D. Bikfalvi Moni

     A hírlevél-regisztrációt nem kellene összekeverni a WP-be való regisztrációval – ami szintén nem teljesen ugyanaz, mint a vásárláskori regisztráció. Az a baj, hogy itt három különböző adatbázis-táblát szeretnél összehozni, és ez így nem megy.

     Szerintem külön iratkoztasd fel az érdeklődőket a hírlevélre. Ezek amúgy sem feltétlenül ugyanazok, akik vásárolnak is.

  22. Jónás Attila

   Köszi,
   Persze az Alo megint más kérdés mint adatbázis. Egyszerűen ha be van jelölve akkor csak “kiemeli” a WP adatbázisból az adatokat és kész. És a Woocmmerce is csak innen emeli ki azokat akik “customer” csoportban vannak. Hiszen bármikor adhatok egy vásárlónak a akár WP admin jogot is. Tehát gondolom valahol van egy db adatbázis az összes felhasználóra. Ezért logikáztam úgy hogy ezt meglehet oldani.
   Végül is amint már írtam is, csak azt szeretném hogy a vezeték illetve a keresztnév mező is megjelenjen a regisztrációnál.
   Ezt szerinted hogy lehetne elérni?
   Esetleg valami egyszerűbb PHP túrka?
   Vagy valami iszonyat bonyolult leprogramozás.
   Egyébként néztem ezt a “Theme My Login”-t de itt sem lehet megadni a plusz regisztrációs mezőket. 🙁
   Üdv, Attila

   • D. Bikfalvi Moni

    Sajnos nem tudok ebben segíteni Neked, mert ez már az adatbázisban turkálás, és ehhez a részéhez nem értek. A logikád stimmel, de nem tudom, miért nem az történik mégsem, amit szeretnél. Esetleg megpróbálhatsz segítséget kérni a bővítmény írójától.

    Az adatbázisban egyébként (a valami_users táblában) nézted az adatokat? Ott sem szerepel a vezetéknév és a keresztnév? Hátha csak nem írja ki ezeket az admin felületen, de azért igazából megvannak. (Cak persze nem tudom, hogyan lehet akkor összekötni ezeket az ALO-val… Félek, ez már programozási feladat.)

    • Jónás Attila

     hmm.. akkor majd kitalálok valamit, és nagyon köszönöm az ÖNZETLEN segítségedet.
     Egyébként látom elkezdtél woocommerce-ezni.
     Nekem ez az első webáruházam, ha kell szívesen megosztok tapasztalatokat. Teljesen nulláról csináltam. Pl. a hu fájlt teljesen átírtam magázó stílusra, meg életszerűbbre. Ha kell valakinek…

    • D. Bikfalvi Moni

     Igazán nagyon szívesen, bár érdemben sajnos nem tudtam segíteni…

     Kösz a felajánlott lehetőséget, igazából én már csináltam kb tíz WooCommerce-es webáruházat, most kezdem éppen átadni a tapasztalataimat a blogon egy sorozat keretében, és nagyon szívesen fogom venni, ha kiegészíted majd ezeket a saját tapasztalataiddal.

     Egy ideig én is fordítottam a bővítményt, a része volt néhány olyan fájl is, ahol a kódban kellett fordítani, mert a kód nem vette figyelembe a nyelvi fájlokat.

     Most már a csomag része egy magyar fordítás, de helyenként rém magyartalan, és továbbra is tartalmaz angol részeket a fenti következetlenség miatt, így most is bele kell nyúlni pár helyen…

     Úgyhogy ha megosztod a közösséggel a Tiédet, azért biztosan sokan hálásak lesznek.

     További sok sikert kívánok!

  23. jani

   Ezt a regisztrációs widgetet lehet be lehet állítani csak egyetlen oldalra kedves Mónika?
   Vagy csak az egész honlapra lehet??
   szeretettel jani

   • D. Bikfalvi Moni

    Nem értem, miért jó az, ha egy weblap egyetlen oldalához kell regisztráció… A Feliratkozó státuszúak úgysem látnak mást, mint a saját adatlapjukat, semmit nem számít, hogy a regisztráció az egész weblapra vonatkozik.

    De ha mondjuk akarsz egy zárt (csak regisztráltaknak elérhető) részt a weblapodon belül, akkor a tárhelyeden hozz létre egy könyvtárat, mondjuk tagok néven, és telepíts oda egy külön WP-t. Ide tedd a zártnak szánt tartalmakat, amelyeket csak a regisztráltak érhetnek el, és itt engedélyezd a regisztrálást, a “rendes” weboldaladon pedig ne.

    De erre igazából nagyon jó bővítmény is van, a User Access Manager.

  24. Tamás

   Szia!
   A WordPress alap regisztrációs folxamata úgy működik, hogy a felhasználó megad egy nevet/e-mail címet és arra kap egy választ egy generált kóddal.

   Nekem nagyon szúrja a szemem, hogy a levél feladójának neve ebben az esetben a WORDPRESS.

   Meg lehet ezt valahogy változtani?

   Erre a célra a Pie Register bővítmény is megfelelő lenne ahogy látom, de túlságosan sok olyan dolgot tud, ami nem kell és csak feleslegesen lassítaná az oldalt.
   Esetleg nincs valami egyszerűbb trükk vagy bővítmény az alap WordPress regisztráció kiváltására?

  25. sobek123

   Sziasztok!
   Sok érdekességet olvastam itt, és ahogy látom sok ember érti a dolgát, ezért is lenne egy kérdésem:
   Szeretnék egy olyan plugin-t, ami lehetővé teszi, hogy regisztráció után a tagok is létrehozhassanak bejegyzéseket, viszont regisztrációt nem igénylő módon tudja bárki olvasni a tartalmakat teljes szabadsággal.

   Erre van valami megoldás? Ha elsiklottam valaki hasznos kommentje felett, elnézést kérek. :\

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!

    “regisztrációt nem igénylő módon tudja bárki olvasni a tartalmakat teljes szabadsággal” – ez alap, a WP alapból így működik.

    “regisztráció után a tagok is létrehozhassanak bejegyzéseket” – ez is alap, legalábbis akiknek adsz szerzői jogot. Azaz a státuszukat átállítod “Feliratkozó”-ról “Szerző”-re. Ezt megteheted kézzel, ha nem akarod, hogy minden regisztrált írhasson, vagy beállíthatod úgy, hogy mindenki, aki regisztrált, az eleve “Szerző” legyen. Ezt a “Beállítások” menüpontban adhatod meg.

  Szólj hozzá!

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  *

  Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás

  Read previous post:
  Bővítmények felülvizsgálata

  WordPress oldalad betöltődésének sebességét erősen befolyásolja, hogy milyen bővítményeid vannak telepítve és bekapcsolva. Érdemes időnként átnézni, mely pluginokra van valóban...

  Close