Egyszerűen kezelhető weboldal, gyorsan, programozói tudás nélkül!

Bővítmények finomhangolása

2011. január 19. | Téma: Alapdolgok a bővítményekről | 71 hozzászólás

 

Többször volt már szó az alapvető bővítményekről, amelyeket érdemes rögtön induláskor telepíteni, illetve azokról is, amelyek egy-egy speciális feladatra alkalmasak. Most néhány kedvencemet szeretném kicsit részletesebben ismertetni, megosztok Veled néhány apró trükköt, amelyekkel ezeket “finomhangolhatod”.

Elsőként a legalapvetőbb kapcsolat-űrlapról, a Contact Form 7-ről. Miért szeretem? Nagyon könnyen beállítható és használható, akár hozzá sem kell nyúlni, és két kattintással már ott is van az oldaladon és működik. Magyar nyelvűként tölthető le a WordPress.org-ról, de a fordítás nem teljes, ezért azt kiegészítettem – a friss magyar nyelvi fájl ide kattintva tölthető le.

Ez a bővítmény egy egyszerű kapcsolat űrlapot készít, használhatod akár úgy, ahogy van, de ha egy kicsit foglalkozol vele, gyönyörűen testre szabhatod. Először is a szélessége adott, és így nem fér bele az oldalsávba, de van hozzá egy kiegészítő, a Contact Form 7 Widget (innen töltheted le), amellyel ez a probléma megoldódik. Ha pedig saját űrlapmezőket akarsz hozzáadni, az is egyszerű. Az alábbi ábrán láthatod, hogyan kell:

Contact Form 7 testreszabása

Tegyük fel, hogy egy ellenőrző kérdést akarsz hozzáadni az űrlaphoz, hogy a robotok ne tudjanak spamekkel elárasztani. Ehhez az űrlapod jobb oldalán kattints a Címke létrehozása gombra, a lenyíló menüből válaszd a Quiz lehetőséget, és a fenti ábrán látható ablakot kapod. Add az új űrlapmeződnek azt a nevet, hogy “kerdes“, legyen 5 karakter széles, és legyen ennyi a megadható karakterek száma is, írd be a kérdést és a választ, és akárhányszor máshová kattintasz, azt fogod látni, hogy alul, a barna csíkban változik a kód, amelyet, amikor kész vagy, át kell másolnod a bal oldali ablakba. És kész is vagy (ne felejts el a Mentés gombra kattintani…) Próbálgasd, be tudod így állítani az összes mezőt (a meglévőeket is, például ha szélesebbre vagy keskenyebbre akarod állítani valamelyik beviteli mezőt, azt is megteheted).

Egy másik fontos és hasznos bővítmény az All-In-One-SEO-Pack (innen töltheted le, ha még nincs telepítve a blogodon, az általam készített magyar változata pedig innen elérhető), amellyel, ha jól van beállítva, komoly eredményeket érhetsz el a keresőkben a legfontosabb kulcsszavaidra. Volt olyan ügyfelem, akinek a vadonatúj oldala két héten belül az első helyre került, pedig szoros volt a verseny!

A beállítás nagyon egyszerű, és nehéz is elfelejtkezni róla, ugyanis telepítés és bekapcsolás után egy nagy piros hibaüzenetet tesz a Vezérlőpultod tetejére, hogy igényli a beavatkozásodat. A hibaüzenet eltűnik, ha csak annyit teszel, hogy Disabled (kikapcsolt) állapotból Enabled-re (bekapcsolt) állítod, de nem érdemes itt megállni. Alapesetben be van állítva egy csomó minden, akár így is használhatnád, de a legfelső három sort mindenképpen töltsd ki: írd be a weblapod címét (nem az URL-t, hanem azt, amit szeretnél, hogy megjelenjen a böngésző tetején), erre szoktak online marketinges kötökben “title tag“-ként hivatkozni, írj egy pár soros összefoglalót (“description tag“) – általában ez jelenik meg a Google találati listában a cím alatt (általában, nem mindig, de ebbe most ne menjünk bele), és add meg a legfontosabb kulcsszavaidat illetve kulcsszó-kombinációidat, amelyre szerinted az érdeklődőid keresni fognak.

A többi akár maradhat is így, de a szépség kedvéért írd át magyarra a No results-ot Nincs találat-ra és a Page-et Oldal-ra, illetve tegyél egy pipát a “Use Categories for META keywords“, azaz a “Használja kulcsszóként a kategóriák nevét” lehetőséghez. Ezzel kész is vagy, csak mentsd el a változtatásokat.

All-In-One-SEO-Pack beállítása 

A bővítmény szépsége, hogy ezzel csak az alapértelmezett értékeket állítottad be. Ha akarod (és akard, mert így az igazi), minden egyes bejegyzés és oldal esetében egyedileg beállíthatod a címet, a leírást és a kulcsszavakat (a szerkesztő alján keletkezik erre a célra egy új doboz) – ezzel lehet igazán aratni a keresőkben.

Harmadikként egy szintén hasznos és látványos bővítményről szólok, ez a Sociable, azaz a megosztó ikonok megjelenítésének egyik módja (innen töltheted le az eredetit, innen pedig a 3.0-ás WP-hez írtat, ámbár az első is működik az új WP-n is). Nekem ez a kedvencem, ámbár ez ízlés dolga. Mindenesetre telepítés és bekapcsolás után egy ilyen beállító képernyőt kapsz:

Sociable beállítása

ezen kattintással és húzással állíthatod be, hogy mely oldalak megosztó ikonjai jelenjenek meg és milyen sorrendben, alatta pedig ez következik:

Sociable beállítása

amelyen megadhatod a megosztó ikonok elé kívánt szöveget, beállíthatod, hogy pontosan hol jelenjenek meg majd az ikonok és hogyan (de ha valamelyik adott bejegyzésnél vagy oldalnál nem akarod, hogy látszódjanak, akkor a szerkesztőben keletkező új dobozban egyedileg is kipipálhatod, hogy ne jelenjen meg), és számos egyéb opció is van, amelyeket használhatsz, ha akarsz, de az alapbeállítással is kiválóan működik. A nálam érvényes beállítások végeredményét itt láthatod alul 🙂

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
  Ne maradj le, iratkozz fel! :-) Kérd a blogértesítőt itt »
  1. Szűcs "WordPress" Ádám

   BÚÉK Moni!

   Köszi a tippeket!

   ui.: Nagyon eltűntél idén a blogról!

   Ádám

  2. Meysar Stepan

   Köszönöm szépen, nagyon hasznos információk…

  3. PKata

   Köszi, a Sociable már fent is van 🙂

  4. D. Bikfalvi Moni

   Szívesen, igyekszem hasznos dolgokat megosztani.

  5. Blake

   Nagyon jó kis oldal! Lenne egy kérdésem vagyis kérésem. A NextGEN gallery elvileg nagyon jó, csak igen ám akárhogy is tesze mrá a magyar nyelvet nem viszi.Valaki nem tudja megoldani ezt?

   • D. Bikfalvi Moni

    Valójában van magyar nyelvű változata. A Gallery -> Overview menüpontban jobboldalt van egy kis doboz, Translation felirattal. Ebben az olvasható, hogy “Download now your language”, és egy Download gomb. Ha erre rákattintasz, a bővítmény automatikusan betölti azt a nyelvi változatot, amilyen nyelvű a WordPressed. Tehát ha magyar nyelvű WP-t használsz (a wp-config.php-ban hu_HU van megadva), akkor a gombra kattintás után néhány másodperc múlva magyarul fogod látni a NextGEN Galleryt. Persze ha angol nyelvű WP-t használsz, akkor hiába ez a lehetőség, angol fog maradni a NextGEN is.

    • Imi

     Szia Móni,
     Nekem angolul van feltelepítve a WP. És feltettem rá a NextGen-t.
     Sajnos azt tapasztaltam, hogy az overview menüben, nincs meg jobb oldalt a Translation felirat.

     Van tipped, hogy mi lehet ennek az oka?

     Előre is köszi,
     Imi

    • D. Bikfalvi Moni

     Úgy hiszem, a kérdésedben (meg az előző hozzászólásomban, amelyre válaszoltál) benne van a válasz is. Azért nem ajánl fel fordítást, mert eleve angol az oldalad, így feltételezi, hogy nincs szükséged más, az angoltól eltérő nyelvre a NextGen esetében sem. Ha gondolod, állítsd át magyarra a WordPressedet (csak a wp-config.php fájlba kell beírnod a WP_LANG-hoz, hogy hu_HU, valamint a wp-content mappába kell felmásolni a languages mappát – letöltheted a http://wphu.org/letoltes címről), így, gondolom, már fel fogja ajánlani a fordítást, ám ez csak tipp, mert én sohasem próbáltam angol nyelvű WP-vel.

  6. Horváth József

   All in One SEO Pack must be configured. Go to the admin page to enable and configure the plugin.
   All in One SEO Pack now supports Custom Post Types.

   Ezt a hibaüzenetet vagy figyelmeztetést kapom de nem tudom mit kéne tennem, segítsetek légyszi előre is köszönöm!

  7. Horváth József

   Miután beírtam beugrott a hiba és már OK.:)

  8. Sz.Bea

   A seo pack “alap” beállításait lehet utólag változtatni? Az oldalak optimalizálásánál jöttem rá, hogy sok butaságot írtam, de nem találom, hogy tudnék oda visszamenni 🙁

  9. Noé

   Szeretném kérdezni, hogy hogy lesz magyar a SEO Pack-om? Már fent van a nem magyar bővítmény. Ez fog felülíródni? Vagy lesz egy magyar és egy angol verzió is? És majd kapcsoljam ki az angolt és kapcsoljam be a magyart? Vagy hogy működik ez?
   Letöltöttem egyébként tőletek a magyar verziót. Bővítmények – Új hozzáadása lehetőségnél feltöltöttem ezt a zip-et. Telepítettem, de nem mertem bekapcsolni még. Aztán elnavigáltam az oldalról. Így most nem is látom a bővítmények között, amikor fel akartam tölteni újra, akkor azt az üzenetet kaptam, hogy már fel van telepítve. De most nem tudom, hogy tudnám bekapcsolni?
   Tudsz nekem segíteni?

   • D. Bikfalvi Moni

    Amit a PagonyMedia oldalán letöltesz, az NEM bővítmény, hanem csak a nyelvi fájlok. Tehát le kell töltened innen:
    http://www.pagonymedia.hu/hgf3dsa14/all-in-one-seo-pack-hu.zip
    kicsomagolod, elolvasod a használati utasítást, és aszerint cselekszel.

    • Noé

     Fú! Köszi! akkor nagyon nem voltam képben. (pironkodós smiley)

     Még egy kérdésem lenne Contact Formmal kapcsolatban: radio gombot szeretnék használni, hogy több lehetőséget is be lehessen jelölni. Csakhogy a választási lehetőségeket ömlesztve egymás után sorban jelennek meg. Meg lehet azt csinálni, hogy a választási lehetőségek oszlopban, egymás alatt, egyesével jelenjenek meg?
     Most így néz ki a kódom:

     Milyen színű esküvői dekorációban gondolkodsz? (kötelező) [radio radio-151 “fehér” “bézs/ekrü/pezsgő” “fekete” “mályva” “kék” “zöld” “arany” “ezüst” “barna” “sárga” “türkiz” “piros” “bronz” “narancs”]

    • D. Bikfalvi Moni

     Alapból egymás mellett jeleníti meg őket, ezen csak úgy tudsz változtatni, ha beleírsz a kódjába… ez van. Ez egy egyszerű űrlap-készítő, ezt tudja.

     Ennyit mára, elmentem hétvégézni, viszlát jövő héten! 🙂 Jó pihenést mindenkinek!

    • D. Bikfalvi Moni

     Ja, és a rádiógombnál csak egyet választhat, ha többet is lehet választani, akkor a “Jelölőnégyzetek” fajtájút használd.

  10. Petneházi Szilvia

   Szia Móni!

   A Contact form 7 pluginnal vannak gondjaim. Elkészítettem a megrendelő form-ot, és beállítottam a visszaigazoló szövegeket, de amikor a megrendelést elküldöm, akkor nem jelenik meg a visszaigazoló szöveg, hogy a megrendelés elküldve. Szerinted mi lehet a gond? Ilyennel még nem találkoztam.

   A másik gondom, hogy a hozzászólások nem működnek, pedig azt is beállítottam a beállítások – interakció menüben.

   Köszi előre is a segítséget!

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!

    Ez sajnos azt jelenti, hogy nem működik a bővítmény – rosszul lett telepítve vagy összeakad egy másik bővítménnyel. Kapcsolj ki minden más bővítményt, próbáld ki, hogy úgy jó-e, ha igen, akkor egyesével kapcsold vissza a bővítményeket, így rá fogsz jönni, mi rontja el.

    De a sablonod is hibásnak tűnik, vagy olyannak, ami nem támogatja a hozzászólásokat (ami egy blognál elég fura 🙂 ). Próbáld meg megnézni a Megjelenés -> Szerkesztő menüpontban a single.php és a page.php fájlokat, van-e bennük olyan utasítás, hogy php comments-template vagy hasonló. Ez hívja be a hozzászólási lehetőségeket.

    Ennél több ötletem látatlanban sajnos nincs…

  11. NTomi

   Szia,

   nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy installáltam a cf7-et egy honlapomhoz, amin az lenne a lényeg, hogy az űrlapkitöltő tudjon képet feltölteni az üzenettel együtt. Beállítottam mindent, a bővítmény létre is hozott egy cf7_upload mappát az upload könyvtáron belül, de annak milyen attributumot állítsak be, hogy működjön is, mert most az üzenet megérkezik, benne is van, hogy xy.png, de ftp-én sehol se találom a képet… 🙁

   Tomi

  12. Szaladják Linda

   Szia Móni!

   Kérlek segíts:-)

   A szuper SEO Pack használata óta nem látszik a szerkesztőben az oldalak tartalma. Fehér semmi jelenik meg a szerkesztőben, néhol pirossal aláhúzva. Ha kijelölöm, látszik, hogy html, de nem lehet/nem tudom visszaállítani sehogy. Minden oldalnál ez van, amióta telepítettem a SEo Packot. Mi lehet a gond?
   Köszi!!!
   Linda

  13. Szaladják Linda

   Köszönöm a gyors választ! Hülyeséget írtam véletlenül, az all in one seo pack-ot telepítettem, az angol nyelvűt. Verzió 1.6.13.8 Próbáltam ráfrissíteni, de ez a legfrissebb elvileg. Annyit dolgoztam vele, remélem nem kell kitörölni. Semmilyen más bővítményem nincs bekapcsolva, Graphene 1.5.5 a sablonom.
   Kitöröljem? 🙁

   • D. Bikfalvi Moni

    Akkor Neked is az általános hibakeresési metódust javaslom.

    Bármilyen hibánál én először mindig mindent frissítek, utána ha még mindig fennáll a hiba, akkor kikapcsolok minden bővítményt és átállítom a sablont az alapértelmezettre, és úgy próbálkozom. Ha úgy sem jó, akkor nincs mit tenni. Ha úgy jó, akkor valamelyik kiegészítő akasztotta ki a rendszert, tehát egyenként visszakapcsolni mindent és figyelni, hol jön elő a hiba. Ennél jobb ötletem kívülről, látatlanban sajnos nincs.

   • D. Bikfalvi Moni

    Ja, és a frissítés alatt akár a WordPress újratelepítését is értem, illetve a szóban forgó bővítmény újra letöltését, kicsomagolását, telepítését, hátha volt egy pillanatnyai netszakadás, amit talán észre sem vettél, és egy fájl hibásan került fel. Előfordul az ilyesmi is.

  14. Csaba

   Kedves Moni!

   Megint csak a segítségedet szeretném kérni. 🙂 Előre is köszönöm.

   A kommentek között olvastam a NextGen gallery-ről. Megpróbáltam beüzemelni, de elakadtam.

   FF 3.6 AdBlock off, Flash 11, WP 3.2.1, Ari theme, NextGallery widget (legújabb). Feltöltöttem képeket, galériába, majd albumra tettem.

   A Customize thumbnails-nél a képre kattintva megjelenik a keretet, de újabb kattintásra nem áll meg (mint a tutorial videóban), hanem mintha be lenne ragadva a gomb, újraméretez. Update nem megy Escape-pel tudom megszakítani.

   Beállítottam az effektet.

   Létrehoztam egy új oldalt. Ott a NextGallery ikonra kattintva nincs legördülő Galéria/Album listám.

   HTML nézetben beírtam a kódot: [nggallery id=1] Ekkor egymás alá tölti be a thumbs-okat és nem egymás mellé, mint a videóban.

   Rákattintva betölti (megjeleníti) simán a böngészőablakban, de nem slideshow-ban. Show a slideshow-ra kattintva nem történik semmi, pörög a betöltést jelző ikon.

   Találkoztál már a fenti hibajelenségekkel?

   Üdv: Csaba

  15. D. Bikfalvi Moni

   Azzal már találkoztam, hogy “rákattintva betölti (megjeleníti) simán a böngészőablakban, de nem slideshow-ban”, ez sajnos a tárhely hibája, nincsenek meg rajta a slideshow-hoz szükséges GD Library függvények. Írj a tárhelyszolgáltatódnak, hátha hajlandó telepíteni.

   A többit nem értem 🙂 Ehhez belülről kellene látnom az oldaladat, de nagy valószínűséggel azokat a hibákat is ugyanaz okozza: a NextGen Gallery csak akkor működik, ha a GD Library telepítve van.

  16. D. Bikfalvi Moni

   Ja, és egyébként a shortcode beírásához nem kell átmenned HTML nézetbe, nyugodtan beszúrhatod Vizuálban is, sőt, van neki saját kis ikonja, ahol kiválaszthatod, hogy melyik galériát akarod odatenni, és akkor még a shortcode-ot sem kell megjegyezni (nem mintha nagyon bonyolult lenne… 🙂 )

  17. Csaba

   Kedves Moni!
   Köszönöm a tanácsodat, írtam a tárhelyszolgáltatónak. Szoktam látogatni egy céges oldalt, amely ugyanannal a tárhelyszolgáltatónál vagy, mint én, s az oldalon a nextgen gond nélkül fut.
   Nálam így néz ki most: http://kepfeltoltes.hu/120310/kepek_nextgen_www.kepfeltoltes.hu_.png
   Üdv: Csaba
   Ui: Figyelmetlenül olvastam el az előző cikkeidet. 🙁 Ott már említetted a fenti függvényeket.

  18. Csaba

   Kedves Moni!
   Úgy tűnik nem az volt a probléma. Régi böngészőt és / vagy flasht használtam. Valamint nem olvastam el figyelmesen a leírást.
   Tanulásgul másoknak (ahogy kellene):

   FF frissítés (3-as verzió nem jó)
   Flash frissítés (10.3 már jó)

   Beállítások –> NextGEN Optimizer
   Step 1 – Default Styles /* Black minimalism helyett! */
   Step 2 – Use Fancybox
   Step 3 – Save Options

   Gallery –> Options –> Gallery
   Integrate Slideshow pipa ki (tick off)
   Gallery –> Options –> Effects
   Javascropt Thumbnail effect – Custom
   Link Code line: class=”myfancybox” rel=”%GALLERY_NAME%”

   Köszönöm még egyszer.

   Üdv: Csaba
   Ui: A frissítés előtt nem kapcsoltam ki a bővítményeket. Eredmény: fehér képernyő.
   Most a leírásod alapján javítok. 🙂

  19. D. Bikfalvi Moni

   Köszönöm (az olvasóim nevében is), hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! További sok sikert kívánok! (Remélem, sikerült meggyógyítanod az elfehéredett oldalt is 🙂 )

  20. Csaba

   Kedves Moni!

   Sajnos a legfrissebb böngészőtől / flashtől sem javult meg. Töröltem az FTP-t és az adatbázis fájlt.
   Feltelepítettem a legújabb WordPress rendszert, majd az Ari témát. Eddig ment. Mellétettem a korábbi leírásom alapján a NextGen-t. Ment. Néhány óráig. Aztán nem tudtam elérni a Megjelenés – Menü pontot. Újra kellett töltenem az alap admin oldalt és a kijelentkező oldalt is. Úgy látszik engem “nem szeret” a nextgen. FTP-ről töröltem, majd töröltem a maradékot a WordPress-ből is. Egyelőre megy. Most keresek más gallery-t. folyt. köv.

   Üdv: Csaba

  21. D. Bikfalvi Moni

   “Meggondoltam magam, mégsem megyünk be. Furcsa egy hely ez.” (Artúr király Camelot előtt a Gyalog-galopp című filmben)

   Valami ilyesmi jutott most eszembe erről. Furcsa egy dolog ez a számítástechnika 🙂

  22. Csaba

   Kedves Moni!
   Más, értelmes gallery + slideshow-t nem találtam. Megpróbálom a gombhoz a kabátot kiválasztani: keresek másik minimal sablont, hátha azzal működik. (Az ari nagyon szép sablon, de le kellett cserélnem a betűtípust, mert nem támogatja a hosszú ő-t és ű-t, valamint FF3.6 alatt nem látszanak rendesen a betűk.)
   Üdv: Csaba

  23. Csaba

   Kedves Moni!
   Válaszolt a tárhelyszolgáltató, s memory_limit php paraméter értékét megnövelte. Most működik a wordpress, remélem, tényleg csak ennyi volt a hiba oka.
   Üdv: Csaba

  24. D. Bikfalvi Moni

   Kedves Csaba!
   Én is remélem, mert maga a bővítmény eddig nekem x helyen működött már, és nem értettem, Nálad miért nem.
   Azt nem is kérdeztem, de valószínűleg így van, ha már működik a WP: ugye friss (legalább 5.2.4-es) PHP van a tárhelyen?

  25. Petneházi Szilvia

   Szia Móni! Tudnál nekem segíteni? Az All in seo beállításánál hiába írom be a szöveget, a honlapon egy a betű jelenik meg a title szöveg helyett. Eddig minden rendben volt, de a mai napon karakterkódolási hiba lépett fel, amit a tárhelyszolgáltató helyre is hozott, de azóta az all in seo nem működik. Tudnál nekem segíteni? Mi lehet a gond? Mát töröltem és újra telepítettem a plugint és nem változott semmi.
   Köszi! Szilvi

  26. Anima Ludens

   Szia! Nekem a Contact Form 7 widget feltelepítése sem oldotta meg azt a problémát, hogy a beviteli mező ne lógjon ki a láblécben lévő widgetből, ezzel rálógva a weboldal másik elemére.
   Nem találok semmilyen erre vonatkozó beállítási lehetőséget. Megköszönöm, ha tudsz segíteni ennek megoldásában.

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia! Sajnos a Contact Form 7 nehezen hagyja magát, csak a kódjában szerkesztve lehet megoldani, hogy keskenyebb legyen, de akkor viszont mindegyik kapcsolat űrlapod olyan lesz. Tehát ha van olyan oldal, ahol szeretnél használni egy másikat, akkor ott is olyan keskeny lesz, mint az oldalsávban. Én ezt egyszer úgy oldottam meg, hogy a cFormsII bővítményt használtam ugyanazzal a tartalommal (ugyanazokat az adatokat kértem be) az oldalsávban, és a Contact Form 7-et az oldalakon.

  27. R

   Szia Móni!

   Feltelepítettem az All in One SEO-t, beállítottam, de a http://www.seotools.hu/metatagcheck.php oldalon 0-kat mutat a Meta Keywords és a Meta description-nál. Engedélyeztem is. Van ötleted, hogy hol lehet a hiba? Esetleg összeakad valamelyik másik pluginnel?

   Köszi,
   Robi

  28. R

   Szia!

   Köszi, közben nagy nehezen megoldódott. Nem az All in one SEO-val volt a gond, hanem a domain rosszul volt árirányítva a tárhelyemre… 🙂

   Robi

  29. Tibi

   Szia kedves móni
   Figyelemmel kisérem a blogodat és talán ez az elsö honlap mind közül ami nagyon hasznos dolgok vannak itt
   de a problémám az all in one seo pack pro elvileg ez uj verzió nagyon nehezen találtammeg a honlapom már több mint egy hónapos mikor telepitettem a wordpresst a tárhelyemre amit rendesen bérlek rögtön feltelepitettem rá az all in one seo packot és beis álitottam de valmiért nemnagyon akar indexelni az egész tartalmam bejegyzések akármik még sehol nemvagyk a googlén ugyanot vagyok magyarul ahol a art szakad segitséget szeretnék tölled kérni hogy betudnáde álitani a plugint az all in one seot megadnám a belépéshez szükséges adatokat kérlek mihamarabb válaszolj szükségem van a segitségedre

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia! Küldj egy hozzáférést az info kukac wp-suli pont hu címre, valamikor a hétvégén vetek rá egy gyógypillantást, aztán megmondom, mi az ajánlatom.

   • Tibi

    Szia moni
    egyre sujosabb a honlapom egyre rosszabb a helyzet tudom hogy neked sok dolgod van de nemszámithatok senki másra senkinem segit csak tetudsz az összes tartalmam a googlébol megy le az oldal indexelése apránként folyamatosan az oldalamon lévö 593 bejegyzés és 693 címke ezekből a google alig ha indexel már lassan 2 hónapja de 2 hónap latt már rég szép eredményeket kellet volna elérnem de valami hiba akármi seo plugin megakadályozza ezért kérlek mihamrabb olvazsd el és segits mikor elolvastad mig lennem megy az oldalam a google indexből már nemmerek egy tartalmatsem feltölteni hozzásem merekmár nyulni elöre köszönöm móni

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia! Megnéztem. Válaszolok inkább e-mailben, mert nem akarom mindezt a nyilvánosság elé tárni, de vétettél néhány hibát, és a helyzeted nem az All-In-One-SEO-Packon múlik. Az nagyjából jól volt beállítva.

  30. Bence

   Szia Móni!

   Belefutottam egy érdekes problémába. Az All in one SEO-t használom. A seotools.hu keresője szerint jól működik. Viszont ha a google keresőben rákeresek az oldalamra, akkor nem az All in one SEO-ban beállított home title jelenik meg, hanem valami régebbi. (Már vagy 2 hónapja átírtam.) Annak kéne megjelennie hogy Informatikai megoldások garanciával, de ehelyett az jelenik meg hogy Beléptető rendszer. Van esetleg valamilyen ötleted, hogy hol lehet a hiba?

   Köszi,
   Bence

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!
    Az, hogy a Google mit hoz ki, sajnos teljesen kiszámíthatatlan. Ha megnézed a forráskódot, láthatod, hogy ott szerepel a {title}Informatikai megoldások garanciával{/title} sor, tehát biztosan jól van beállítva (és a böngésző fülén is ez van).

    (Egyébként az tényleg igaz, hogy 3.0 verziójú WP-d fut?? Szerintem sebesen frissítsd, egy csomó biztonsági rést kijavítottak azóta…)

    • Bence

     Szia!

     Köszi! Már a Google-el is beszéltem, de ők se tudtak érdemben segíteni. 🙂 Gondolkoztam a frissítésen, csak már sok mindent átírtam a kódokban, és félek, nehogy elromoljon valami. Visszaállítást még nem csináltam. Macerás?

    • D. Bikfalvi Moni

     Magában a WP motorban is átírtál valamit? Mert ha ott nem, csak a sablonban és esetleg a bővítményekben, akkor a motor frissítése nem okoz problémát.

     Visszaállítani meg egyszerű: frissítés előtt mentsd le a tárhelyed teljes tartalmát és az adatbázisodat is a phpMyAdmin felületről a saját gépedre, és ezeket visszamásolhatod később, ha gond van.

  31. Bence

   Köszi Móni a biztatást! 🙂 Kis is próbálom majd. Szép napot!

  32. Anett

   Kedves Móni!

   A kérdésem a következő:

   sehol nem találtam rá választ, a CformsII-vel kapcsolatos: ha létrehozok egy pipadoboz csoportot, hogy tudom beállítani, hogy 10 opció közül maximum csak 2-őt lehessen kipipálni?
   Előre is köszönöm segítséged!
   Anett

   • D. Bikfalvi Moni

    Tudomásom szerint ilyet nem lehet beállítani. Írd be a szövegbe, hogy maximum kettőt választhat, és ha többet választ, csak az első kettőt fogod figyelembevenni. Általában engedelmeskednek a kitöltők 🙂

    • Anett

     Hát jó, énis így gondoltam, azért mindig akad kivétel, de ez jó, hogy akkor csak az elős kettőt veszem figyelembe!
     Köszönöm!

  33. Ani

   Kedves Moni!

   A CformsII-vel lenne problémám: a fájlfeltöltésnél nem küldi a csatolt fájlt, és nem ír ki hibaüzenetet sem, csupán nem érkezik meg a mellékelt kép, minden más adat igen!

   Tudsz segíteni?
   Köszönöm!

  34. csacsa

   kedves Móni itt van egy mézes bödőn plugin a robotok elenn

   Contact Form 7 Honeypot

   és még pár plugin

   Contact Form 7 Modules: Hidden Fields

   Contact Form 7 Modules: Send All Fields

  Szólj hozzá!

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  *

  Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás

  Read previous post:
  Listaépítés? OptinPop!

  Az üzleti célú blogokkal a legtöbbször az a probléma, hogy nagy várakozással indítják őket, de azután nem hoznak elegendő (vagy...

  Close