Egyszerűen kezelhető weboldal, gyorsan, programozói tudás nélkül!

Sablon telepítése

2010. március 3. | Téma: Telepítés, frissítés | 55 hozzászólás

 

A WordPress rendszer egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy rengeteg, szebbnél szebb ingyenes sablon közül választhatunk a honlapunk felépítéséhez. A kedves fejlesztők pedig folyamatosan jönnek ki egyre újabbakkal. Hogyan válasszunk és hogyan állítsuk be a sablonunkat?

Ha rákeresel az interneten (“free wordpress templates”), rengeteg gyűjtőoldalt fogsz találni, amelyről ingyenes sablonokat tölthetsz le. A céges oldalunkra is készítettem egy ilyen összefoglalót, ide kattintva nézheted meg. Nézz körül, válaszd ki, melyik a legszimpatikusabb a számodra, és töltsd le magadnak az összecsomagolt (.zip kiterjesztésű) fájlt, amely tartalmazza a sablonod valamennyi szükséges részét. Ha magyarul, a magyar oldalak között keresel (“ingyenes wordpress sablonok”), akkor találhatsz magyarra lefordított sablonokat is, és egy gonddal kevesebb.

A WP-Suli Alapozó Tananyag is tartalmaz tíz gyönyörű, friss, magyarra fordított sablont.

 

Mire figyelj a sablonod kiválasztásánál?

 

Tudnod kell, hogy ha a sablon betűtípusa, színei, elrendezése tetszik, akkor a többit figyelmen kívül hagyhatod. Ne foglalkozz azzal, hogy például reklámok vannak benne, ezeket egyetlen kattintással ki lehet kapcsolni. Ne dönts egy sablon ellen pusztán azért, mert nem tetszik a fejléckép, hiszen azt ki lehet cserélni. Ami adott, azok a színek és az íráskép, meg az elrendezés (egy oldalsáv vagy kettő, azok kétoldalt vagy egy oldalon), de az, hogy milyen modulok vannak az oldalsávban, már szabadon választható.

Sokszor kérik tőlem, hogy ajánljak olyan sablont, amelyben ilyen vagy olyan funkció van, vagy éppen nincs. Ilyenkor mindig az a válaszom: bármelyiket át tudom alakítani úgy, ahogy kéred. Sokszor az a gond, hogy “a menüpontok ne a fejléckép fölött legyenek, hanem alatta”, vagy “ne csak a Twitter legyen kint az oldal tetején, hanem a Facebook is” és így tovább.

Ezeket nem a sablon határozza meg! Helyesebben alapból igen, de ha már felismered, hogy a php fájlokban az egyes kódrészletek mire valók (márpedig ha végighaladsz velem az úton, akkor ezt Te is tudni fogod a végére!), akkor nem jelenthet gondot az egyes részletek ide vagy oda mozgatása, és így egy teljesen egyedi kinézetet alakíthatsz ki a weblapod számára.

 

Hogyan kell telepíteni a sablont?

 

Mi sem egyszerűbb ennél. Miután letöltötted a sablont, csomagold ki a Total Commanderrel (vagy valamilyen egyéb Unzip programmal), majd a keletkező könyvtárat másold be FTP-vel a wp-content/themes alkönyvtárba.

(Ha valamit nem értesz ebből, nézd meg a szótárban, vagy olvasd el a korábbi bejegyzéseket!)

Ezután a Vezérlőpulton válaszd a Megjelenés menüpontot, itt látni fogod az elérhető sablonok előnézeti képét. Válaszd ki  azt, amelyiket használni akarod, kapcsold be, és készen is vagy.

Ha a sablonod angol nyelvű üzeneteket mutat, ezeket érdemes magyarra fordítani – sokkal csinosabb lesz így a blogod. Ezt szintén a Megjelenés menüpontban teheted meg, itt kattints a Szerkesztőre, és látni fogod az összes fájlt, amely a sablonodhoz tartozik. Kicsit molyolós munka fájlonként átírni az angol nyelvű üzeneteket magyarra, de megéri. Csak arra vigyázz, hogy nehogy valamilyen változó nevét is átírd véletlenül – nekem sikerült ezt a hibát elkövetni az első WordPress blogomnál, és amíg rá nem jöttem, mi a gond, nem lehetett hozzászólni a bejegyzéseimhez…

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
  Ne maradj le, iratkozz fel! :-) Kérd a blogértesítőt itt »
  1. Mészáros Anikó

   Én ezen már túlvagyok, de jó volt olvasni 🙂

  2. Haklik Beatrix

   SZia Móni!

   A leírtak szerintem próbáltam feltenni a kiválsztott sablont, de ezt írja ki nekem:

   “A következő sablonok hiányosak. A sablonoknak rendelkeznie kell egy stíluslapal és egy sablonfájllal.

   Név Leírás
   home4 Hiányzó, vagy hibás stíluslap. ”

   Mi lehet a probléma? nem jól töltöttem le a sablont?

   előre is köszi
   BEtti

  3. D. Bikfalvi Moni

   Betti, valószínűleg megszakadhatott letöltés közben a kapcsolat, és nem ment le az összes fájl. A style.css-t hiányolja a program.

  4. D. Bikfalvi Moni

   Bocsi, nem fejeztem be: próbáld meg újra letölteni és kicsomagolni a sablont, hátha most meglesz minden.

  5. Haklik Beatrix

   Szia Móni!

   KÖszönöm szépen a segítséget! A probléma az volt, hogy vagy 4 mélységig voltak mappába helyezve a szükséges fájlok 🙁 Mostmár jó, következhet a nagyobb meló, a szerkesztés. Szerintem még jelentkezem 🙂

   köszi
   BEtti

  6. D. Bikfalvi Moni

   Szuper, örülök, hogy sikerült, ügyes vagy!

  7. Ildikó

   Kedves Móni!

   Nagyon hasznos dolgokat olvastam a honlapodon, gratulálok. Én is Gyes-en lévő kismama vagyok és az itthon töltött idő alatt tanultam meg a honlapkészítést és a programozást. Tervezek magyar nyelvű WP-sablonokat is, amiket ingyen le lehet tölteni az oldalamról. Folyamatosan bővítem a készletet, érdemes többször is ellátogatni hozzám.

   http://www.web-szerkesztes.hu/wordpress-sablonok/

   Üdv.

   Ildikó

  8. D. Bikfalvi Moni

   Remek az oldalad, Ildikó, köszönöm, hogy megosztottad velünk, és gratulálok a munkádhoz! További sok sikert kívánok!

  9. Ildikó

   Sziasztok!

   Bővítettem az ingyenesen letölthető magyar nyelvű WP sablon készletemet, ha valamelyik tetszik, töltsétek le nyugodtan.
   Ildi

  10. Bernadett

   Kedves Móni!

   A következőkben kérném segítségedet, tanácsodat (s már előre bocsátom, hogy ne haragudj a sok kérdés miatt..)

   Sok ilyenfajta sablonnal találkoztam, mint például ez:
   http://www.wordpressthemes2.com/demo/?theme=iTheme

   Ami nem tetszik benne szerkezetileg az az, hogy a teljes bejegyzés látható az oldalon, s nincs olyan ,,gomb,, , hogy ,,tovább,, . Tehát arra gondolok,hogy az egész bejegyzés ne legyen olvasható egyszerre, hanem a tovább gombra kattintva lehessen elolvasni.
   Ezen lehet változtatni feltelepítés után?

   Másik problémám: kategóriák között nem látok aloldalakat, alkategóriákat. Ezen is lehet változtatni, vagy ez már fix az adott sablonban?

   Harmadik gondom: a bejegyzések után nincs sem a következő, sem az előző bejegyzésre utaló nyilacska, amivel tovább lehetne haladni… Ezt a funkciót is lehet utólag telepíteni vagy célszerű olyan sablont választani, amiben ez már eleve benne van?

   Negyedik kérdéskör: oszlopok.
   Szélességükön lehet-e változtatni?
   Illetve ennél a sablonnál lehet-e a kettő szélső oszlopot jobb oldalra rendezni? (blogbejegyzés ne középen, hanem bal oldalon legyen)
   http://www.wordpressthemes2.com/demo/?theme=Emerald+City

   Vagy az oszlopokban lévő kategóriákat átrendezni (pl. jobb oldaliból a bal oldali oszlopba)?

   Az oszlopokban lévő boxok szabadon bővíthetőek-e?

   Hirtelen most ennyi jutott eszemben. 🙂

  11. D. Bikfalvi Moni

   @Bernadett: csak ennyi? 🙂

   1. A “Tovább” gombot a beépített szövegszerkesztőben állítod be, és ha az adott sablonban esetleg nincs benne, egy másikból átmásolható ez a parancs. De ez ritka. A demóban valószínűleg csak éppen nem használták, de azért a sablon tudhatja.

   2. Alapesetben az oldalak és kategóriák első szintje látható, de erről írtam már, hogy a depth=1 kicserélése 2-re vagy akárhányra megoldja ezt a kérdést.

   3. Ha a sablonban nincs, az ezt elvégző parancsot is át lehet másolni egy másik sablonból.

   4. Az oszlopok szélességén is lehet változtatni.

   DE ha egy sablonnal ennyi probléma van, akkor az már túl macerás. Többezer gyönyörű, ingyenes sablon van, ha ennyi mindent kell átírni benne, egyszerűbb egy olyat választani, ami mindezt alapból tudja.

   Pláne azt, hogy a blogbejegyzés bal oldalt legyen, és a két oldalsáv mellette jobb oldalon – ez az alap. Ha ez, mármint az elrendezés nem tetszik, tényleg válassz másik sablont. Nem érdemes ennyit kínlódni eggyel.

   Egyáltalán mi az, ami miatt ehhez ragaszkodnál?

   Ja, és volt még egy kérdésed: az oldalsávban lévő boxokat viszont szabadon változtathatod, mozgathatod, bővítheted, kihagyhatod. Ez nem sablonfüggő.

  12. Bernadett

   Kedves Móni!

   Nagyon köszönöm részletes válaszodat: sok, hasznos információval lettem gazdagabb!
   Tényleg ajánlatos lenne másik sablon után nézni.. 🙂 Csak olyan sok időt elvesz a sablonok nézegetése…
   Mégegyszer köszönöm!

  13. Tamara

   Szia!

   Nekem wordpress a blogom a tárhely szolgáltatom is az.Letöltöttem nagyon jó sablont de sehogy sem bírom lecserélni. Eleve nem is találom ezt a p-content/themes alkönyvtárat. Lehet,hogy nincs mert a szolgáltatom is a wordpress?

  14. Ildikó

   Szia Móni!
   Azt szeretném kérdezni tőled, hogy amikor a sablonok közt válogatok, akkor azt látom valahol, hogy mekkora lesz az oldalon a betűméret? A twenty ten sablonban pl.fél centis egy nagy betű, illetve a sorok közt nekem egy kicsit zavaróan nagy a sorköztávolság. Vagy ez csak a sablonletöltés után derül ki?
   A másik kérdésem az lenne, hogy ha kiválasztottam, letöltöttem egy sablont, akkor azt később bármikor módosíthatom? Vagy az macerás?

   Köszönöm előre is a segítségedet!
   Szép napot,
   Ildikó

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!
    A sablont bármikor módosíthatod a Vezérlőpult -> Megjelenés -> Szerkesztő menüpontban. Előtte mentsd el valami biztos helyre a fájlt, amit módosítani akarsz, és egyszerre mindig csak egyvalamit változtass, hogy ha valamit elrontanál, vissza tudd állítani.
    A betűket a style.css fájlban át tudod méretezni, ha akarod. h1 a főcím, h2 és a többi az egyre kisebb címsorok, a szöveg méretére utaló beállítást pedig a post vagy page vagy content részekben kell keresned. Elég egyértelmű, még ha nem is tudsz css-ül 🙂 – oda van írva, hogy hány pixel méretűek.

  15. zsolt

   Üdvözlöm!

   Érdeklődnék, hogy létezik e olyan plugin vagy skript ami a weboldalon/oldalakon kívül a background-ba helyez el dolgokat!
   Én személy szerint google rekámot szeretnék beilleszteni oda.

   Köszönöm a válaszát

   Üdvözlettel: zsolt

  16. zsolt

   Értem és segítene megoldani? egy multisite weboldalba kellene beleilleszteni úgy, hogy minden létrehozott oldalba is megjelenjen.

   Köszönöm előre is.

  17. Kovács Attila

   Üdv

   Segítséget szeretnék kérni a feltöltéssel kapcsolatban, hogy
   kitöltöttem a wp-config samplet és elmentettem wp-config.php-be
   és ez a lépés már nem sikerül —Nyisd meg a /wp-admin/install.php fájlt a böngésződben. Ez be fogja állítani azokat a táblákat, amire szüksége lesz a blogodnak.

   Ebben szeretnék segítséget kérni hogy feltudjam tölteni és azt is hol tudom?

   Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.!!

   • D. Bikfalvi Moni

    Ha mondjuk a domain-neved az, hogy kovacsattila.hu, akkor azt kell beírnod a böngésződ címsorába, hogy http://kovacsattila.hu/wp-admin/install.php (és Enter) és el fog indulni a telepítő. Igazából az is elég, ha egyszerűen beírod a domain-nevedet (és persze Enter) és kész – ha még nincs rajta semmi, csak az üres WP-motor, akkor magától elindul a fenti telepítőfájl. De előtte győződj meg róla, hogy tényleg semmi más nincs a tárhelyed gyökerében, csak a WP fájlok, tehát nincs ott egy kósza index.html, mert akkor az fog lefutni.

  18. Ági

   Szia Moni,

   gondoltam váltok joomla-ról wp-re. Telepíteni próbálok egy templatet, de minduntalan ezt írja ki:

   “A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /home/tagi/domains/tengerecki.hu/public_html/wp/wp-content/uploads.”

   (Ingyenes template, próbáltam már több különböző helyről letölteni, de a helyzet ugyanaz.)

   Más templateket feltelepíteni, azokat sikerült.

   Van elképzelésed, mi lehet a gond?

   Köszi. Ági.

   • D. Bikfalvi Moni

    Nem az uploads könyvtárba kell feltölteni, hanem a themes-be, de itt nem is ez a gond, hanem az, hogy valami miatt nem írható az uploads könyvtárad. Ezek szerint.

    De egyébként ezt a hibaüzenetet hol írja ki? Hogyan próbálod feltölteni, FTP-vel vagy a Vezérlőpultról?

    • Ági

     Először is köszi a gyors választ.

     Ezt a hibaüzenet akkor írja, ha megpróbálom vezérlőpultról feltölteni.

     Mind az uploads, mind a themes könyvtár 777-n van, tehát írhatóak. Próbáltam FTP-n is feltenni – felmásolni sikerült, de telepíteni az adott sablont nem.

     Pedig kezd ez a wp tetszeni… :))

    • D. Bikfalvi Moni

     Bontsd ki a saját gépeden a sablon zip fájlját, hátha van benne más is, nemcsak a sablonfájlok, ez előfordul. Szoktak hozzá csomagolni ezt-azt, de nem kell minden, csak a sablonfájlok. El is küldheted nekem, ha gondolod, és megnézem, kipróbálom a tesztoldalamon, hogy miért nem megy.

  19. Eszter

   Kedves Móni!

   Kísérletezem a WordPressel és sok sablont feltettem már gyakorlásként így nem hiszem hogy a technikával lenne a gond, de van aminél azt a hibaüzenetet kapom hogy “Stylesheet is missing.” ami furcsa, mert szerintem benne van (ugyanaz van fent a wp-contet/themes – ban mint amit letöltöttem a gépemre), de a kódokhoz nem értek még, így lehet hogy ott a hiba. A mappát többször is feltettem, hátha menet közben megakadt vagy valami, de a végeredmény sajnos mindig ugyanaz.

   Igazából több ilyet is találtam, de a “Good Morning Budapest” sablon lenne ami nagy szívfájdalmam hogy nem működik. http://www.oswd.org/design/information/id/3289/

   Szerinted mi lehet ennek az oka és hogy tudom kijavítani?

   Köszönöm előre is
   Eszter

   • D. Bikfalvi Moni

    Ez a hibaüzenet azt jelenti, hogy a WordPress nem találja a style.css fájlt a sablon főkönyvtárában. Tehát pl ha egy sablonnak az a neve, hogy “grunge”, akkor kell lennie a http://www.domainneved.hu/wp-content/themes mappában egy grunge almappának, és abban legalább egy index.php és egy style.css nevű fájlnak. Ha a style.css nem a http://www.domainneved.hu/wp-content/themes/grunge mappában van, hanem annak egy almappájában, akkor a WordPress nem találja meg (néha így is megtalálja, de nem mindig).

    Legalábbis ez a szabványos eljárás. Sajnos valóban vannak olyan sablonok, ahol látszólag ott van a style.css, mégis azt írja ki a WordPress, amit Neked is, hogy a sablon hiányos, nincs hozzá stíluslap. (Egyébként ezt magyarul írja ki, ha a WordPressed magyar – a Tiéd ezek szerint angolra van állítva.) Ennek nem tudom a pontos okát, valami hibásan, talán nem szabványosan van megírva a sablonban. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni (ha a többszöri felmásolás sem segít), a sablon készítőjéhez kell fordulni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor kénytelen vagy lemondani arról a sablonról…

    Mindezek után megnéztem a Good_Morning_Budapest nevű sablont. Nos… khm… ez NEM WordPress sablon… ez csak egy index.html fájlból áll, még csak nem is php, és a stíluslapja sem style.css nevű, hanem sMain.css nevű, és mellesleg nem is a sablon főkönyvtárában van, ahogy fentebb írtam, hanem a Style alkönyvtárban. De ez mind nem számítana, ha WordPress sablon lenne! De nem az!

    Tehát ezen ne csodálkozz, hogy nem működik. A WordPress sablonok egy csomó php fájlból állnak, page.php a statikus oldalak megjelenítéséhez, single.php a bejegyzésekéhez, header.php a fejléc, footer.php a lábléc, sidebar.php az oldalsáv, comments.php a hozzászólások, index.php a többit összerakó főoldal, archive.php az index-oldalak, és így tovább.

    Rengeteg WordPress sablont találsz a WordPress hivatalos oldalán (http://wordpress.org/extend/themes/), de van egy nagy gyűjtemény az én céges oldalamon is (http://www.pagonymedia.hu/webdesign/wordpress-sablonok/), illetve ha rákeresel a “wordpress templates” kifejezésre, kapsz még egymillió találatot.

    • Eszter

     Kedves Móni!

     Köszönöm a választ! Hát ettől most nagyon hülyén érzem magam, hiszen wp sablonokat keresve találtam erre a fajtára több helyen is.
     Betudom annak, hogy szörnyen kezdő vagyok még és köszönöm újra a kedvességeset és az utána járást!

     Eszter

    • D. Bikfalvi Moni

     Szívesen, és sose aggódj emiatt! Aki kérdez, az csak egy pillanatig hülye, aki nem, az az is marad 🙂

  20. Ákos

   Szia Móni!
   Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a honlapom twenty ten témájú, de szeretnék csinálni rajta egy olyan oldalt, amin terméket lehet venni. Szóval egy webshop részletet, amin meg lehet rendelni az adatok kitöltése után. Ezt hogyan tudom megcsinálni? Ebben tudsz nekem segíteni?
   Előre is köszönöm.

   • D. Bikfalvi Moni

    Szia!
    Ehhez egy webáruház bővítmény kell, pl a WP e-Commerce vagy az eStore vagy hasonlók – éppen ma írtam róluk, és a cikkben ott vannak a korábbi írásaim is a témáról.
    Sok sikert!

    • Martin

     Szia!Tanulás mellett otthon próbáltam honlapokat szerkeszteni.
     Kiszeretném próbálni a google adsense-t.Azt szeretném kérdezni, hogy ennek a jogi oldala hogy működik.
     A honlap hátterében kell lennie cégnek?
     A honlapon elég ha csak emailt adok meg?
     Te foglalkozol ilyennel ha igen milyen a tapasztalatod.
     És ingyenes kereteken belül szeretnék maradni.
     A 000space tárhelyszolgáltatót használom wordpressel és eddig működött, jók a tapasztalatim.
     Válaszaidat előre is köszönöm!
     Üdv.:Martin

    • D. Bikfalvi Moni

     Szia!

     Nos, ez itt a WP-Suli, nem a Google-Suli 🙂 – azaz ebben a kérdésben én nem vagyok szakértő. Annyit tudok, hogy az AdSense programmal szerzett jövedelmet ugyanúgy kell kezelned, mint minden más jövedelmet, tehát be kell vallanod és adóznod kell utána. Nem kell, hogy cég legyél, magénszemélyként is kereshetsz vele pénzt, az adóbevallásban az egyéb jövedelmeknél kell feltüntented, de a legjobb, ha erről megkérdezel egy könyvelőt vagy adótanácsadót.

     Marketing szempontból akkor érdemes AdSense hirdetéseket tenned a blogodra, ha egy jól körülhatárolható réspiacnak írsz érdekes cikkeket, és nincs témába vágó saját terméked, ugyanis a szöveg relevanciája miatt ilyen témájú hirdetések fognak majd megjelenni. Tehát ha pl horgászboltod van, és horgászblogot írsz, akkor nem érdemes AdSense-ezni, mert a saját konkurrenciád hirdetései fognak megjelenni,és ezzel vevőket veszítesz. Ha viszont csak írsz a témáról, és az AdSense-szel akarsz egy kis bevételhez jutni, az rendben van.

     Nagy bevételekre viszont ne számíts, legalábbis az elején, ahhoz extrémen látogatott oldalt kell létrehoznod. Persze ha a témád népszerű, és Te is elismert szakértője vagy (vagy az leszel), akkor jól is lehet vele keresni.

     Sok sikert!

  21. Pári Balázs

   Sziasztok!

   Az lenne a problémám, hohy hiába másolom fel a fájlokat, nem jelenik meg a sablonoknál. 🙁

   Tudnátok segíteni? Előre isk köszi a választ. 🙂

   • D. Bikfalvi Moni

    Sajnos ezt rengeteg minden okozhatja, pl nem ment fel minden fájl, mert közben egy rövid időre megszakadt a net, vagy pl egy egész csomagot feltöltöttél, amiben nemcsak a sablon, hanem plusz bővítmények és psd fájlok is voltak. Ezt látatlanban nem tudom pontosabban megmondani, de nézd át a .zipet, hogy az van-e benne, aminek benne kell lennie: php fájlok, köztük egy index.php, legalább egy style.css, és könyvtárak az egyéb funkcióknak.

  22. Zsuzsa

   Kedves Móni!

   Joomlás múlttal a hátam mögött, teljes kezdőként — az anyagaidat átolvasva és meghallgatva — belevágtam a telepítésbe. Minden ment, mint a karikacsapás…
   egészen addig, hogy az első perctől kezdve (még a sablon betöltése előtt) sem látom a honlap nézőképét.
   Gondoltam, hátha a sablon telepítése után minden rendbe jön, de most sem. Azt írja ki: a weblap nincs feltöltve.
   Valamit elrontottam a tárhelyen?
   Kösz a segítséget.

   • D. Bikfalvi Moni

    Szerintem a tárhelyszolgáltatód feltett egy ideiglenes index.html fájlt a tárhelyedre, az írja ki ezt. Töröld, és meg fog jelenni a WordPress-es oldal.

    • Zsuzsa

     Köszi szépen, megoldódott.
     Már csak azt nem tudom, hogy van-e olyan mód a wp-ben, hogy miközben szerkesztem a honlapot (ami ugye, elég sokáig tarthat), láthatatlanná teszi a külső látogatónak.
     Kösz szépen.

    • D. Bikfalvi Moni

     Erről egyrészt itt írtam: http://www.wp-suli.hu/kezdoknek/telepites-frissites/tesztelunk-es-elesitunk/ – ez akkor kell, ha már van egy meglévő weboldal, és annak működnie kell az új fejlesztése közben.

     De egy Karbantartás bővítményt is használhatsz erre a célra, pl a Maintenance Mode-ot, ha nincs a fenti már meglévő honlap.

    • vangbora

     Kedves Móni!

     Ma egész délután szenvedtem, hogy mi okozhatja a problémát, de végre az oldaladra akadtam és végre nálam is működik a weboldalam, nem az “Oldal még nincs feltöltve” hibaüzenet jelenik meg! Hálásan köszönöm a segítséget – bár most elkapott a gépszíj, de így már nyugodtabban fogok aludni! 🙂

     További sok sikert! (én pedig még biztosan visszatérek tippekért, ahogy haladok a WP-s honlapom feltöltésében)

    • D. Bikfalvi Moni

     Örülök, hogy sikerült 🙂 Jó szórakozást az új weblapodhoz!

  23. Kis Sarkany

   Kedves Móni

   Egy létező weblapon szeretnék stylust cserélni, nem vagyok wp szakértő, de hogy tudom megcsinálni, hogy előtte kiprobáljam, és beállitsam , hogy nézz majd ki.
   Fizetős sablon-t akarok felrakni, illetve azt szeretném, hogy a post-ok megmaradjanak, és sok minden be lett már állitva, pl mingle forum van a jelenlegí allatt, a láblév pl. jó lenne a jelenlegi, hogy érdemes neki kezdeni

   • D. Bikfalvi Moni

    Nyugodtan átválthatsz az új sablonra (közben érdemes karbantartás üzemmódba kapcsolni a Maintenance Mode bővítménnyel, hogy az olvasóid lássák, valami éppen történik), kipróbálhatod, hogy néz ki. Semmi tartalom (oldalak, bejegyzések, fórum) nem fognak elveszni, csak másképp néznek majd ki. A mostani sablonod beállításai is megmaradnak, így amint visszakapcsolsz rá, olyan lesz, mint volt.

    A másik megoldás, hogy csinálsz egy alkönyvtárat a tárhelyeden, oda telepítesz egy másik WP-t, importálod a tartalmat, ráteszed az új sablont, és békésen kísérletezel, senki nem fogja látni. Amikor jó, akkor élesíted az újat, vagy átmásolod a sablont és a beállításokat a régire és kész vagy.

  24. Kovács Mónika

   Kedves Móni!

   Nagyon kezdő vagyok, most kezdtem el a honlapomat. Azt szeretném kérdezni, hogy a tárhelyemre telepített sablonokat hol találom, melyik mappában? Ki szeretném törölni őket, csak az aktuálisat szeretném megtartani, mert alig töltöttem még képeket és már majdnem tele a tárhelyem. Próbálnám a feleslegeket letörölni.
   Mi foglalhat még sok helyet? A képeket hogyan érdemes, milyen méretben feltölteni.Nálam fontos, hogy ki is tudja nagyítani, mert ez egy festménygaléria.

   Előre is köszönöm segítséged.

   • D. Bikfalvi Moni

    Kedves Mónika!
    A sablonok a wp-content/themes mappában vannak.
    A képeket (még ha nagyítani is akarod őket) nem érdemes 960px-nél szélesebb méretben feltölteni, hiszen a legtöbb weblap ilyen széles, tehát úgyis lekicsinyíti ekkorára a képeket. Ha nagyobb egy kép, akkor nemcsak sok helyet foglal, de lassabban is töltődik le, és esetleg a látogató elunja a várakozást.
    Sok sikert kívánok!

  25. Kovács Mónika

   Kedves Móni!

   Köszönöm válaszod. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy melyik sablont javaslod? A honlapom egy online képgaléria folyamatosan bővülő festményekkel.

   Válaszod előre is köszönöm

  26. Dr. Mérő Gábor

   Üdv!

   Nekem az a problémám, hogy a wordpress oldalamon, a bekapcsolt sablon testreszabására kattintva nem tölti be a sablont (egyiket sem), hanem egy kicsi kör forog az üres lap közepén órákon át és nem történik semmi. Mi lehet a baj?

   Köszönettel: Gábor

   • D. Bikfalvi Moni

    Kedves Gábor!
    Két eset lehetséges:
    – az egyik, hogy valamelyik sablon vagy bővítmény hibás és összeakadást okoz – le kell törölni a tárhelyről FTP-vel az összes bővítményt (wp-content/plugins mappa alatt) és az összes sablont (wp-content/themes mappa alatt), kivéve a TwentyFifteent, amely az alapértelmezett. Ha ez nem segít, akkor
    – a másik, hogy a telepítés nem sikerült, valamely fájlok hiányoznak vagy sérültek. Újra kell telepíteni a WordPresst (elég csak újra felmásolni a fájlokat a tárhelyre FTP-vel) illetve a sablonokat.

  Szólj hozzá!

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  *

  Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás

  Read previous post:
  Hozz egy laptopot, és menj haza egy teljes, kész WordPress oldallal!

  Gyorsabban szeretnél haladni? Itt a lehetőség! Ezennel meghirdetem a WP-Suli első élő tréningjét, amelyről (ha magaddal hozod a laptopodat) egy...

  Close