Nem, most nem arról fogok írni, hogy miért nincs még mindig kész az új sablon, amit nyár óta ígérek 🙂 Sokkal érdekesebb dologról. Adhattam volna ennek a bejegyzésnek azt a címet is, hogy “amikor a hóhért akasztják”, de ez talán mégiscsak túl drasztikus megfogalmazása a történteknek. Vagy mégsem? Döntsd el Te magad…

Sehogy sem értem ugyanis, hogy mi történik a WordPress Online Tanfolyam oldalával. Megosztom Veled is az eddigi tapasztalatokat – ebből is tanulhatsz, legalább 🙂 Azt szokás mondani, mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának 🙂

Az történt, hogy tegnap éjjel, amikor létrehoztam a felhasználókat a tanfolyam oldalához a novemberi csoportnak, szám szerint 476 főnek, akkor az első 325 felhasználó gond nélkül létrejött, utána azonban a folyamat megállt (ez egy automatikus folyamat egyébként). A hátralévő 151 felhasználót már kézzel, egyenként kellett létrehoznom, és minden egyes létrehozás után a rendszer 500-as hibát írt ki (“A webhely karbantartás alatt áll vagy programozási hibát tartalmaz“), de a felhasználót azért létrehozta.

Ezek után jó néhányan jelezték, hogy nem tudnak belépni a kapott jelszóval, vagy nem kaptak jelszót (ez utóbbi egyébként előfordul, sokszor spambe megy a WordPress rendszerlevél, főleg a freemail-es és citromail-es címeknél, de akár még a gmail-nél is), és nem tudnak új jelszót kérni. Kipróbáltam, új jelszó kérésekor ugyanazt a hibaüzenetet kaptam, mint múlt éjjel a felhasználók létrehozása közben.

Ezek után úgy döntöttem, hogy az első és a második leckét kiküldöm pdf-ben, és közben megpróbálok rájönni, mi a gond. Az első leckét mostanra meg is kapták a résztvevők, a második az eredeti tervnek megfelelően hétfőn érkezik.

Ezután létrehoztam egy új felhasználót. És most jött az érdekesség: gond nélkül be tudok lépni, el tudom olvasni a leckéket – csak új jelszót nem lehet kérni.

Képtelen vagyok rájönni, hol lehet a gond, illetve azt látom, hogy a wp-login.php nevű fájl okozza a hibát, de mivel az az eredeti WordPress fájl, és tegnap este 11-ig jó volt, most meg nem jó, értetlenül állok a dolog előtt. Azt hittem, az adatbázis sérült meg, de nem, a felhasználók megvannak, a leckék is megvannak, csak új jelszót nem lehet kérni.

Ötlet, valaki?…