Az egy hete a nagyérdemű közönség elé tárt kérdőívemet mindeddig 45-en voltak kedvesek kitölteni – ezt mindenkinek nagyon köszönöm! Az összes résztvevő komolyan vette a feladatot, nagyon sok érdekes és értékes megjegyzést kaptam.

Sajnos arra nincs módom, hogy mindenkinek egyesével, e-mailben válaszoljak, de a 45 kitöltő – ahogy ígértem – ingyenesen részt vehet egy kétórás webkonferencián, amelyen a lehető legtöbb kérdésre igyekszem majd választ adni. (Ilyen webkonferenciákat a jövőben is rendszeresen fogok majd tartani.)

A felmérés előtt felállítottam egy elméletet magamnak, és úgy állítottam össze a kérdéseket, hogy kiderüljön: igaz-e az előfeltételezésem. Az alábbiakban összefoglalom a válaszok lényegét.

1. Hol hallottál erről az oldalról, hogy kerültél el a WP-Suli oldalra?

A válaszadók 44 %-a (20 fő) tőlem hallott az oldalról, ezen belül 33 %-uk, azaz 15 fő egy hírlevelemből, hárman a Vállalkozónői Kerekasztal illetve a VHK keretében hallottak a WP-Suliról, 2 fő a Facebook-on keresztül érkezett. 5 főnek valaki más ajánlotta az oldalt. A lényeg, hogy 20-an (44 %) az interneten keresgélve bukkantak az oldalamra.

2 Miért iratkoztál fel a WP-Suli blogértesítőre?

A válaszadók döntő többsége (24 fő, azaz 53 %) már rendelkezik WordPress oldallal, a másik 21 pedig érdeklődik a rendszer iránt: tizen írták, hogy még nincs weboldaluk, 5 kitöltő még bizonytalan abban, hogy mire lesz ez neki jó, további hat főnek pedig már van (nem WordPress alapú) weboldala. Az előfeltevésem beigazolódott: az olvasóimnak a fele már dolgozik WordPressben, a többi pedig érdeklődik iránta, és valószínűleg majd szeretne egy WordPress alapú weboldalt.

3. Ha van már weboldalad, miben segíthetek?

Akik az előző kérdésre azt válaszolták, hogy már van (nem WordPress alapú) weboldaluk, azok azt szeretnék, ha átalakítanám az oldalukat WP-re (egy kivétellel, aki maga is boldogul ezzel). 10 fő szeretné, hogy marketing szempontból segítsek továbbfejleszteni az oldalát, 8-an technikai segítséget vennének szívesen, 2 fő pedig mindkettőt – ezzel az olvasóim 58 %-a kéri a konkrét segítségemet, 27 %-uk pedig azt várja tőlem, hogy legyek elérhető, ha segítségre van szüksége, tehát a WP-Suli látogatóinak több, mint fele webdesign szolgáltatást szeretne tőlem, jó egynegyedük pedig háttér-támogatást.

4. Ha nincs még weboldalad, miben segíthetek?

Hasonló volt itt is az arány: a kitöltők nagyjából fele választotta a webdesign szolgáltatást (“Csináld meg a weboldalam alapjait WordPressben, és taníts meg röviden a használatára!“), és negyedük a háttértámogatást (“Mindent intézek én, de legyél elérhető, ha segítségre van szükségem!“)

Ezzel az én előfeltevéseim igazolódtak, a jövőben ennek jeleivel fogtok majd találkozni 🙂

A felmérés most lezárult, de ha lemaradtál volna, és van mondanivalód, nyugodtan írd meg itt a hozzászólások között, vagy ha magánjellegű, akkor e-mailben az info [@] wp-suli [.] hu címre!

A kitöltőknek pedig megy az e-mail, hogy eldönthessék, mikor legyen a webkonferencia.