A karácsonyi időszakban ne feledkezz meg a WordPress oldaladról sem 🙂 Hiszen szereted “őt” is, hálás vagy neki, amiért segít az üzleti céljaid elérésében vagy egyszerűen csak abban, hogy jól szórakozz – hát megérdemli az ajándékodat! És hogy mivel lehet megörvendeztetni egy honlapot? Azzal, amivel az embereket is: a figyelmeddel, a szereteteddel, a törődéseddel. Idén karácsonyra lepd meg magad is azzal, hogy a honlapod tisztává, rendezetté, biztonságossá és gyorssá válik, anélkül, hogy Neked a kisujjadat is mozdítanod kellene érte.

Az idők folyamán kipróbáltál többféle sablont, bővítményt; megláttál valami jópofa megoldást egy másik WordPress oldalon és telepítetted a Tiéden is; az Automatticos srácok újabb fejlesztésekkel rukkoltak elő; a tárhelyszolgáltatód változtatott valamit a szerver beállításain… egy WordPress oldal sohasem statikus, sohasem állandó, és a változásokat érdemes követni. Ahogy a számítógéped is akkor van a legnagyobb biztonságban, ha mindig letöltöd és telepíted a frissítéseket, ugyanezt meg kell tenned a weblapoddal is.

Az is elképzelhető, hogy Te, mivel sokszor látod, már észre sem veszel olyan dolgokat, amelyek egy új látogatónak, aki friss szemmel nézi az oldaladat, azonnal feltűnik. Lehet, hogy egy régebben felrakott bővítmény nem működik egy újabb miatt, de Te már nem szoktad azt az oldalt nézegetni, ezért nem veszed észre.

Ezeknél nagyobb baj, ha valami miatt az oldalad hibás, esetleg nem is működik vagy nem jól jelenik meg valamelyik böngészőben, vagy túl lassan töltődik be, és így a látogatóid elveszítik a kedvüket, mielőtt beleolvashatnának az oldaladba. Üzleti weblapok esetében ez komoly anyagi veszteséget is jelenthet!

Az a tapasztalatom, hogy bár sokan szeretnek a WordPress rendszerrel dolgozni, mert a tartalom felviteléhez nincs szükségük különösebb informatikai ismeretekre, de amikor a technikai kérdésekre kerül a sor, elbátortalanodnak vagy nincs kedvük foglalkozni ilyesmivel. Ez azonban a fentiek miatt erkölcsi és anyagi hátránnyal járhat. Nekik találtam ki “Nagytakarítás” nevű szolgáltatásomat, amelyről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Ajándékozd meg a weblapodat egy Nagytakarítással, magadat pedig a nyugalommal!

(Illusztráció: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net)