Gyerekkoromban volt egy nagyon jó sorozat a tévében, egy kettős-, sőt, hármasügynökről szólt, egy igazi, talpig úriemberről, akit akarata ellenére beszerveztek kémnek a második világháborúban – mindkét oldalon, sőt… Az ő mondása volt, amikor az egyes epizódokban megúszta az aktuális kalandot, hogy “Ha én ezt a Klubban egyszer elmesélem!…”

Mi köze ennek a WordPresshez? Annyi, hogy itt, nálunk, a WP-Suli oldalán is működik egy klub. Gyakran “találkozunk” (ámbár csak online), és elmeséljük egymásnak sokszor hajmeresztő WordPress kalandjainkat.

Ha WordPress weboldalt szerkesztesz, biztosan Te is sokszor belefutsz apróságokba, amelyekben segítségre volna szükséged. Ugye, milyen jó lenne, ha ilyenkor rögtön tudnád, hová fordulj? A WP-Suli Klub tagjai ezt a biztonsági védőhálót megkapják, hiszen a tagok számára külön e-mail cím működik, és az ott feltett kérdéseikre elsőbbségileg kapnak választ.

A havi webkonferenciák remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy élőben megbeszélhessük és megoldhassuk a problémáinkat, a zárt tagi oldalon pedig részletesebb cikkekkel, ritkább témákkal találkozhatnak az olvasók. Működik itt egy zárt fórum is a tagoknak, hogy állandó kapcsolatban lehessünk egymással és megoszthassuk tapasztalatainkat.

A WP-Suli Klub részletes leírását ide kattintva olvashatod el. A jelenleg tartó tagsági időszak március 31-én lejár, így most újra nyitott a csatlakozás lehetősége.

Érdekel, miről volt szó a zárt tagi oldalon ebben a negyedévben? Most beleolvashatsz az elmúlt időszak cikkeibe:

 

Bejegyzések testreszabása

Egyes esetekben teljesen felesleges, sőt, zavaró, hogy a bejegyzéseknél a cím alatt megjelenik a szerző neve és a dátum, valamint esetleg más adatok is (a bejegyzés kategóriája, címkéi, a hozzászólások száma). Vannak sablonok, amelyekben a menüből állítható, hogy ezek közül mi jelenjen meg, másokba azonban bele kell nyúlni, hogy az ízlésünknek megfelelőre alakítsuk.

 

Szép linkek beállítása

Keresőoptimalizálási szempontból előnyös, ha a bejegyzésekre és oldalakra “szép”, azaz emberi nyelven is érthető szövegű linkek mutatnak, illetve ez egyszerűen elegánsabb, szebb is. Hogyan kell beállítani a csinos linkeket a WordPress oldalak esetében?

 

Biztonsági mentés

A jó tárhelyszolgáltató napi mentést készít a tartalmaidról, és ezt több hónapra visszamenőleg meg is őrzi, így ha valamit elrontasz, bármikor visszatérhetsz egy korábbi állapotra. Leglábbis mi így csináljuk De azért ne függjél csak a tárhelyszolgáltatódtól, legyen saját rendszered is a mentésekre.

 

Többnyelvű oldal

Felmerülhet az igény, ha nemcsak magyar nyelvű olvasókra számítasz, hogy több nyelven is legyen elérhető a WordPress oldalad. Milyen lehetőségek vannak ennek a feladatnak a megoldására?

 

Miért tűnnek el a kódok?

Mostanában többen panaszkodtak nekem, hogy beillesztettek valamit (például egy YouTube videót) HTML-nézetben, és amikor visszakattintottak a Vizuális nézetbe, akkor elveszett a kód, és nem jelent meg, amit akartak. Nem tudom pontosan, mi és miért csinálja ezt, de én is tapasztaltam már, például az Autoresponder űrlapkódjának beillesztésekor is. Itt a megoldás.

 

Videók beillesztése

A nyílt oldalon már írtam egyszer arról, hogy hogyan kell YouTube videókat vagy saját videófájlokat beilleszteni a WordPress oldaladba. Most megosztok Veled erről a témáról néhány további részletet.

 

Bővítmények bármilyen célra

A WordPress rugalmasságát sokan dícsérik. Ez a kedvező tulajdonsága két dolognak köszönhető: maga az alapmotor nagyon stabil, viszont bővítmények sokasága elérhető hozzá, és ezeket a világ WordPress felhasználóinak ezrei írják és milliói tesztelik.

 

Elegáns prémium sablonok

Amikor elkezded felépíteni a weblapodat, az egyik leghosszadalmasabb és egyben legkellemesebb feladat (legalábbis én szeretem 🙂 ) a sablon kiválasztása. El lehet vele szöszölni akár napokig is, és sokszor előfordul, hogy amikor végre megvan az ideális(nak tűnő) sablon, kiderül, hogy valami miatt nem jó mégsem, esetleg hibás, vagy nem pontosan azt csinálja, amire számítottál, vagy nehézkes a beállítása – és nincs kihez fordulni segítségért.

 

Listaépítés? OptinPop!

Az üzleti célú blogokkal a legtöbbször az a probléma, hogy nagy várakozással indítják őket, de azután nem hoznak elegendő (vagy semennyi) pénzt. Mi a baj velük? Meglepően sok esetben a válasz az, hogy a blog tulajdonosa hagyja elmenni a látogatóit.

 

Nos, elég érdekesek a bevezetők? Szeretnéd elolvasni a teljes cikkeket? Légy Te is a WP-Suli Klub tagja, és máris élvezheted a tagsággal járó összes előnyt! Jelentkezz még ma! 🙂 (ahogy azt a tévéshopban mondani szokás 🙂 )