Lezajlott az első WordPress Tréning (“Hozz egy laptopot, és menj haza egy teljes, kész WordPress oldallal!“), családias körben :-), a küldetést teljesítettük: a résztvevők feltelepített WordPress oldallal térhettek haza, és megkapták az első tudnivalókat is, hogy a továbbiakban önállóan haladhassanak tovább. Természetesen nem volt tapasztalatok nélküli ez a tréning.

Talán a legfontosabb tapasztalat az volt, hogy a két óra egyszerűen kevés. A résztvevők közül azok kedvéért, akik valóban teljesen kezdők voltak, az első óra gyakorlatilag a telepítéssel ment el, így a beállításokra és az első bejegyzések megszerkesztésére nagyon kevés idő maradt, a sablon megtalálására és testreszabására még kevesebb. Kárpótlásul mindegyiküknek felajánlottam egy óra ingyenes Skype-konzultációt, és egyértelmű, hogy a következő tréninget már háromórásra tervezem.

Az is kiderült, hogy a húsz fő nagyon sok lenne (távolról sem voltak ennyien, szerencsére), így a következő alkalomra tíz főben maximálom a résztvevők számát.

Gondoltam rá, hogy talán nem is muszáj egy ilyen profeszzionálisan felszerelt előadóterembe mennünk, elég találni egy olyan helyet, ahol van WiFi. De végül bebizonyosodott, hogy jó döntés volt a Lurdy Ház Sikermix terme: szükség volt a tantermi hangulatra is, de főleg a projektorra, mert bizonyos dolgokat sokkal egyszerűbb volt a saját gépemen bemutatni, úgy, hogy a résztvevők a sajátjukon követték és utánozták, amit tenni kellett.

Végül, de nem utolsósorban pedig kiderült, hogy szükség van kezdő és haladó szintű oktatásra is. Valószínűleg úgy járunk a legjobban, ha a kezdő három óra után egy haladó tréninget is tartunk – ámbár ennek nem kell háromórásnak lennie, ebben az esetben elég lesz a két óra is.

Következzen most az egyik résztvevő véleménye (ő volt az, aki kicsit kilógott a sorból, mivel nem volt teljesen kezdő):

A tréningen jó hangulat volt és előadó-oktatóként is megfelelő vagy. Nekem személy szerint kevesebb újdonság volt, mint amire számítottam. Eddig a pontig kb. magamtól is eljutottam és nekem éppen a következő szint kellett volna. De persze sok érdekes és fontos dolgot tudtam meg és még jobban kitisztult ez az egész WP dolog, ami ennyi pénzt mindenképpen megért! Ha lesz haladóbb csoport, akkor újra elmennék.

Röviden: kis csoport, több idő, messzebbre eljutni, de mindezt sokkal drágábban (ez utóbbin sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e… :-))

Szumma szummárum, ahogy a művelt latin mondja, lesz még ilyen tréning, méghozzá hamarosan, a fentiek figyelembevételével. Azóta többen jelezték, hogy jönnének, kérem, hogy az alábbi gombra kattintva ezt erősítsék is meg (most nem tűzök ki időpontot, hanem amikor összejött néhány ember, akkor megbeszéljük, hogy mikor a legjobb mindenkinek). Tehát ha szeretnél részt venni a következő WordPress Tréningen, akkor jelentkezz itt:

 

Jelentkezés a tréningre