Bevallom, néha “nem teljesen tudatos” (enyhén szólva 🙂 ), ahogy az új WordPress funkciókat megtanulom. Időnként kell egy-egy véletlen felfedezés, mint az alábbi esetben is. Sőt, igazából először azt hittem, ez csak abban a sablonban működik, amelyben Erzsébet kolléganőm mutatta. Pedig nem…

Arról van szó, hogy ha a bejegyzésed vagy az oldalad szövegébe beírod egy saját hivatkozásodat, például az adott cikk előzményének vagy az értékesítési oldaladnak a linkjét, de nem úgy, hogy egy “kattints ide, hogy elolvashasd »” szövegre nyomod rá a láncszem ikont, hanem csak úgy beírod magát a linket, ahogy a böngészőben látható, akkor az alábbi eredményt kapod:

Újra kiscsoportos tantermi WordPress tréning


Ehhez a megjelenéshez csak annyi kell, hogy a belinkelt oldalnak legyen Kiemelt képe (az lesz felül) és kivonata (az lesz a kép alatt) – legalul pedig a weboldal nevét a Beállításokból veszi, a hozzászólások és a megosztás ikonját és linkjét automatikusan teszi be a WordPress.

Két dologra vigyázz: semmilyen formázással ne próbálkozz (frissítés: ha a formázó tageket elé és mögé, de külön sorba írod, akkor lehet formázni), és a linken kívül semmi más ne legyen ebben a sorban, különben nem működik a varázslat. (Ahogyan Rumplestiltskin mindig mondja: All magic comes with a price…)

A link pedig a képre vagy a címre kattinva működik.

Ugye, milyen kis aranyos? 🙂