Alig melegedtünk meg a WordPress 3.1-es verziójában, máris bejelentették az újat, sőt, merész ugrással egyenesen a WordPress 4.1. következik most! Egészen hihetetlen fejlesztésekkel rukkoltak elő az Automatticnál, olyanokkal, amelyekről eddig azt hihettük, lehetetlen megcsinálni a számítástechnikában.

A legfontosabb újítás, hogy ezentúl nem kell frissítened semmit. Mind a WordPress motor, mind a bővítmények és a sablonok önműködően frissítik majd magukat, sőt, ha hacker támadást észlelnek, azonnal leállítják az oldalt és spamek ezreit küldik a hacker számítógépére, ezzel teljesen megbénítva a támadót.

A másik régóta várt újítás, hogy ezentúl nem kell blogbejegyzéseket írnod, ha úgy érzed, hogy ez fárasztó munka. Ha bekapcsolod a WordPress 4.1. telepítőcsomagjában eleve bent lévő WP AutoPost nevű bővítményt, akkor a motor elemzi a korábban megjelent blog-bejegyzéseidet, a címkék és kategóriák alapján hasonló bejegyzéseket keres a világhálón, majd azokat magyarra fordítja és kicsit átírja, és az előre beállított gyakorisággal közli blogodon.

Rengeteg újítást építettek még be ebbe a forradalmian új WordPress verzióba (például a látogatóid szemmozgását megfigyelve ötleteket ad, hogy hogyan rendezd át az oldaladat, az automenü funkció automatikusan elkészíti a menüpontokat a korábbi aktivitásaid elemzésével, és így tovább), de még ez az egész nap is rövid lenne mindezek ismertetéséhez. Egy fantasztikus dolgot azért még kiemelnék: a WP e-Commerce nevű, méltán ismert és szeretett webáruház-bővítményhez a WordPress 4.1.-gyel egyidőben jelentettek be egy olyan kiegészítést, amely a webáruházadban megrendelt termékeket fizetés után önműködően becsomagolja és ki is szállítja a megrendelőknek.

Remélem, sok örömet találsz majd a WordPress új funkcióiban! 🙂