Ez a cím egy kicsit mókás, tudom, de az év utolsó bejegyzése következik, tehát tényleg jön az új év, és ugye az is elképzelhető, hogy szeretnéd megvédeni a weboldalad tartalmát – ez az írásom erről a két dologról szól. Utóbbival kezdve: vannak különböző módszerek, amelyek kisebb vagy nagyobb mértékben frusztrálhatják a rendes, becsületes olvasóidat, és közben nem biztos, hogy megvédenek azoktól, akik nagyon akarnak lopni az oldaladról. Ebben a kérdésben Neked kell döntened, de találtam egy aranyos, egyszerű bővítményt, amely elég jó köztes megoldást kínál.

Ez a bővítmény a WP-CopyProtect [Protect your blog posts] nevet viseli és ide kattintva töltheted le. Telepítés és bekapcsolás után a Beállítások menüpont alatt hoz létre magának egy saját almenüpontot, ott tudod beállítani néhány kattintással:

 

WP-CopyProtect beállítása

 

A bővítmény magától nem csinál semmit, csak ha itt beállítod: megadhatod neki, hogy tiltsa-e le a jobb egérgombbal történő kattintást (Disable right mouse click), és ha igen, akkor kiírjon-e valamilyen üzenetet (show message); valamint letilthatod a szövegkijelölést a weboldaladon (Disable text selection). Próbáld ki, akár ezen az oldalon is, ahol most vagy, mert bekapcsoltam 🙂

Fontos megjegyzés: ha a sablonod láblécében nem szerepel a wp_footer(); utasítás, akkor a bővítmény nem fog működni – de a legtöbb sablonban ez alapból bent van, még azokban is, amelyek valamilyen védelmet tartalmaznak.

FRISSÍTÉS: A tapasztalatok alapján (lásd hozzászólások) itt a WP-Suli blogon kikapcsoltam a bővítményt, de a zárt oldalon és a tanfolyam oldalán használni fogom.

 

Ezzel az apró kis ötlettel kívánok Neked és szeretteidnek jó egészséget, sült malacot, lencsefőzeléket, bejglit, és minden jót és szépet a következő évre! Köszönöm, hogy velem voltál 2011-ben, Isten tartson meg Téged és eme jó szokásodat is 🙂