Az internet trendjei között van manapság a nagyméretű, igényes, ötletes lábléc is. Régen itt legfeljebb a kapcsolati adatok vagy a jognyilatkozat kapott helyet, az újabb WordPress sablonok azonban tág teret engednek a képzeletednek és az ötletességednek, ha ezt a területet is ki akarod használni.

A legegyszerűbb eset az, ha a sablonod támogatja a widgetek elhelyezését a láblécben. Ezt a demókból azonnal láthatod, például nézd meg az alábbi képet:

Sablon nagy lábléccel

Az ilyen stílusú sablonok esetében a Vezérlőpulton, a Megjelenés -> Widgetek menüpont alatt látni fogod, hogy van egy Footer Sidebar vagy Footer nevű terület, ahová ugyanúgy behúzhatsz widgeteket, mint az alap oldalsávba. Így aztán lehetnek itt a legutóbbi vagy a legnépszerűbb bejegyzések, a legfontosabb kategóriák, vagy bármi más, és a Szöveg/HTML widget segítségével a lehetőségeid határtalanok, szó szerint bármit beilleszthetsz ide.

 

Ez a cikk még folytatódik – de csak a WP-Suli Klub tagjai számára 🙂 Szeretnéd megtudni, milyen bővítmények illetve kézi megoldások vannak a lábléced továbbfejlesztésére? Légy Te is a Klub tagja, és máris elolvashatod a teljes bejegyzést! 🙂