Fontos a külcsín, de sokszor még fontosabb a belbecs 🙂 Vannak olyan oldalak, amelyeknél kifejezetten hátrány, ha a gyönyörű grafika, a fotók, a díszes elemek elvonják a figyelmet magáról a tartalomról. Ha fotóblogod van, ha grafikusként vagy webdesignerként a portfóliódat, vagy ha íróként, költőként a műveidet szeretnéd bemutatni, a legjobb, ha ezek hátteréül egyszerű, letisztult, mégis elegáns sablont választasz. Mai bejegyzésemben néhány ilyet mutatok be – divatos kifejezéssel ezeket minimál stílusúaknak nevezik.

 

A WooThemes Mainstream sablonja talán nem éppen minimál jellegű, de többféle színből választhatsz, és a bemutatott szürke árnyalatú színvilággal kellően semleges hátteret biztosíthatsz a tartalmadnak.

A sablon oldala

Demo oldal

Letöltés (a bejegyzés készítésének idején nem működött, de talán megjavul)

 

A kedvencem a Diovo Clear nevű sablonja – ezt használom az írói oldalamon én is. A tartalomról semmi nem vonja el a figyelmet, az összes widget a láblécbe került.

A sablon oldala

Demo

Letöltés

 

Jim Barraud letisztult témája, a Manifest szintén a tartalomra irányítja a tekintetet. Egyetlen oszlopból álló, 500 px széles sablon, sem widgeteket, sem oldalsávot nem tartalmaz.

A sablon oldala

Demo

Letöltés

 

 

Modern – egy egyszerű, tiszta, naprakész sablon Ulf Pettersontól. Jó arányérzékkel használja a fehér területeket, a vízszintes menüsor miatt kevés oldal esetén néz ki a legjobban, és a figyelmet nem vonják el harsány képek.

A sablon oldala

Demo

Letöltés

 

 

A 7SEO cég által írt Nature sablon egy kicsit színesebb, mint az előbbiek, de csak két képet használ: egyet háttérként, egyet fejlécként, amúgy ez is tiszta, fehér háttér a tartalomnak.

A sablont magát nem találtam meg (előfordul, hogy letöltök valamit, ami megtetszik, aztán később már nem emlékszem, honnan volt), de ezen a linken rengeteg hasonló sablont lehet találni, a 7SEO által írtakat is, és más cégek hasonlóan egyszerű és szép sablonjait is.

Innen letöltheted a sablont az én tárhelyemről.

 

 

Az utolsó egy kicsit kakukktojás. Egyrészt kicsit “dizájnosabb”, viszont kellemes a szemnek a tartalmat olvasni benne, a szélső dolgok egyáltalán nem zavaróak. A másik különlegesség, hogy ezt a sablont eredetileg az Oak View Law Group nevű ügyvédi csoport informatikusa készítette, a leírás szerint “ügyvédek és jogászok részére, hogy jogi blogot vezethessenek benne” 🙂

Innen letöltheted a sablont az én tárhelyemről.

 

Végezetül egy fontos információ, bár nem éppen a WordPresshez van köze. A múlt hónapban elkészültem a “Távol önmagadtól” című regényemmel. Ez jelen pillanatban teljes egészében ingyenesen letölthető az írói oldalamról – de ez a lehetőség 12. hó 12-én 12 óra 12 perckor megszűnik 🙂 – tehát siess, ha szeretnéd elolvasni!