Negyven fok meleg van árnyékban, de csak meleg van, árnyék nincs, hogy ismét Rejtő apánkat idézzem (igen, kívülről tudom a legtöbb regényét 🙂 ), úgyhogy kissé nehezemre esett a szellős Duna-partot hátrahagyva behúzódni a szobába (ahol “csak” harminckét fok van), hogy megírjam ezt a bejegyzést. Kötelességem, de rövid leszek… Egyszóval: megjelent a WordPress új nagyverziója, a 3.6-os számú, amelyet Oscar Peterson jazz-zongoristáról neveztek el. Frissítsetek!

…na jó, azért ennél egy kicsit hosszabban…

A legfőbb és legfeltűnőbb változások, újdonságok:

  • új sablon érkezett, a Twenty Thirteen (igen, a művel angolok így mondják a 2013-at), amelyet elsősorban a blogtulajdonosok fognak kedvelni, mivel erre a célra készült, egyébként pedig színes, trendi, vicces, modern sablon;
  • villámgyorsan készülnek az automatikus mentések bejegyzésírás közben, az egyes változatokat könnyen és gyorsan össze tudjuk hasonlítani, és ha többen dolgozunk egy bejegyzésen, akár menet közben is átvehetjük egymástól az írást;
  • beépítették az audio- és video-lejátszót, így erre a feladatra már nem kell külön bővítmény.

További részleteket olvashatsz magyarul a hivatalos magyar WordPress oldalon, illetve angolul a hivatalos angol oldalon, ahol egy videó is segít bemutatni a legérdekesebb részleteket.

 

Most tehát következik a kedvenc feladatunk, a frissítés (különösen én szeretem, mert van vagy huszonöt független oldalam, már egyszer meg kellene számolni, hogy pontosan mennyi is van…) – de kérlek, figyelj oda, hogy mit csinálsz! Nem írom le még egyszer, csak idelinkelem: ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el, mielőtt rákattintasz a frissítés linkjére.

Ha nem boldogulsz egyedül, bátran kérd a segítségemet! Ha pedig szeretnéd, hogy a mentést és a szükséges frissítéseket minden hónapban elvégezzem helyetted, sőt, nemcsak technikai, de akár marketing szempontból is átnézzem a weblapodat, akkor válaszd karbantartási szolgáltatásomat!