Nem Jancsiról és Juliskáról fogok most írni, de kétségtelenül nemcsak ők tévedhetnek el, és nemcsak az erdőben. Ha bonyolult szerkezetű weboldalad van, előfordulhat, hogy a látogatód sem talál vissza oda, ahonnan kiindult. Ilyenkor hasznos a “kenyérmorzsák” funkció, azaz a breadcrumbs – amely keresőoptimalizálási szempontból is előnyös lehet.

Egyes sablonok (elsősorban a prémiumok, azaz fizetősek, mint például az Elegant Themes) alapból tartalmazzák ezt a funkciót, de természetesen van erre WordPress bővítmény is. Ha rákeresel a http://wordpress.org/extend/plugins/ oldalon a breadcrumbs szóra, 50 találatot kapsz.

Néhányat átnéztem, van, amelyiket csak be kell kapcsolni és automatikusan megjelenik, van, amelyiknél egy rövid kódot kell beillesztened a sablonod header.php vagy index.php fájljába. A szokásos tanácsom most is érvényes: tölts le egyet, kapcsold be, próbáld ki, azután ha jó, tartsd meg, ha nem, keress másikat. Addig nem érdemes megpróbálni belenyúlni, átállítani, amíg nem biztos, hogy nincs rá kész megoldás.

De még jobb, ha olyan sablonnal dolgozol, amely eleve tudja ezt is… 🙂