Amikor elkezded felépíteni a weblapodat, az egyik leghosszadalmasabb és egyben legkellemesebb feladat (legalábbis én szeretem 🙂 ) a sablon kiválasztása. El lehet vele szöszölni akár napokig is, és sokszor előfordul, hogy amikor végre megvan az ideális(nak tűnő) sablon, kiderül, hogy valami miatt nem jó mégsem, esetleg hibás, vagy nem pontosan azt csinálja, amire számítottál, vagy nehézkes a beállítása – és nincs kihez fordulni segítségért.

Megoldás lehet, ha fizetős sablont választasz. Rengeteg közül lehet választani itt is, csakúgy, mint az ingyenesek esetében, különösebben nem is drágák, és megvan az a hatalmas előnyük, hogy ha bármi nem stimmel velük, fordulhatsz a gyártóhoz, és az segíteni fog Neked.

Nekem az egyik nagy kedvencem az Elegant Themes. Nagyon szép sablonokat készítenek, az újabbak kifejezetten “céges” megjelenésűek, tehát nem is hasonlítanak blogokra, de ha akarod, bármikor egyetlen kattintással átállíthatod őket “blogos” megjelenésre.

Rendkívül rugalmasan testreszabható a kinézetük, szinte minden egy admin felületről néhány katintással beállítható, a kódba egyáltalán nem kell belenyúlni. Sok sablon több színváltozatban érkezik, így még kisebb az esélye, hogy a sajátodhoz hasonlóba “botolj” az interneten.

A nyelvi változatokat maximálisan támogatja, azaz könnyen magyar nyelvűvé teheted a kedvenc sablonodat, és ezek a nyelvi beállítások a sablon esetleges frissítésekor sem fognak elveszni, nem úgy, mint ha magukban a fájlokban kellene átírnod az üzeneteket.

Havonta két-három újabb sablont jelentetnek meg, így biztos lehetsz benne, hogy a legfrissebb trendeket követő sablonokhoz jutsz – ha pedig már megvan, amire egy életre beleszerettél, le is mondhatod a további előfizetést. Szerintem nagyon megéri az évi 39 dollár (+ ÁFA, azaz összesen 48.75 dollár, mai árfolyamon 9.699 Ft) ennyi gyönyörű és okos WordPress sablonért… Nézd meg a sablonok demóját itt!

Ha valamelyik megtetszik, de nem akarod az összeset megvenni, csak ezt az egyet, sőt, szeretnéd, ha a magyarra fordítás terhét is levenném a válladról, akkor rendeld meg az általam lefordított sablont egyszeri 5.000 Ft (+ ÁFA) áron (mivel nekem fejlesztői hozzáférésem van, az ügyfeleimnek továbbadhatom a sablonokat), vagy ha az összesre szeretnél éves előfizetést, akkor kattints erre a linkre!